Hírek

Az AIDS-ellenes küzdelmet támogathatjuk egy új parfümmel

 

A rockzenész Bono és Bobby Shriver aktivista-jogász (a néhai amerikai elnök, John F. Kennedy unokaöccse) 2006-ban hozta létre a RED szervezetet az AIDS-elleni küzdelem segítésére. A hozzájuk csatlakozó világmárkák az egyes termékeiket a RED logójával adják ki, az értékesítésből befolyt összeggel pedig a segélyalapot támogatják.

Teendő pedig van bőven. Naponta 400-nál is több gyermek születik HIV hordozóként. Már léteznek olyan gyógyszerek, amelyek képesek arra, hogy megállítsák a HIV-vírus anya és magzat közötti átvitelét, és lehetővé teszik, hogy az újszülött így nem válik HIV hordozóvá. Ennek az életmentő gyógyszernek a költsége naponta 20 cent a szub-szaharai Afrikában, a RED pedig eddig 600 millió dollárt gyűjtött össze – így több mint 140 millió életre volt hatásuk.

 

 

A legendás divattervező, a venezuelai születésű Carolina Herrera is úgy döntött, hogy szeretné támogatni az AIDS-elleni küzdelmet, ezért új parfümjével a nevét viselő márka is csatlakozott a RED csapatához. 1981-ben alapította saját divatházát, és az idők során olyan divatikonok tartoztak az ügyfelei közé, mint a három first lady – Jacqueline Kennedy, Laura Bush és Michelle Obama –, de a nemzetközi arisztokrácia ugyanúgy megfordult nála, mint a színésznő Renée Zellweger. (Fiatalabb éveiben pedig Herrera rendre Andy Warhol, Mick Jagger és Bianca Jagger társaságához tartozott a Studio54-ben.)

 

A Carolina Herrera nemzetközi divat- és parfümházat az időtlen elegancia és a könnyed kifinomultság jellemzi. 1981-ben alapította Carolina Herrera – a névadó tervezőnek a női ruhák és kiegészítők, a férfi és gyerek, valamint esküvői ruhavonal kollekciói mellett jelentek meg a parfümök. Napjainkban már több mint 20 illatot forgalmaznak világszerte több mint 100 országban.

 

Az AIDS-elleni küzdelemben Carolina Herrera az 1997-ben megszületett parfüm, a 212 új, limitált változatát állítja csatasorba: a (212)RED néven idén februárban forgalomba került női és férfi illatpárt. Minden egyes parfüm vásárlása közvetlenül hozzájárul a RED segélyalapjához.

 

 

Herrerának négy lánya született, akik közül Carolina A. Herrera a luxusmárka parfümházának a kreatív igazgatója. Céljuk most az, hogy százezer euróval támogassák a segélyalapot, ami félmillió napi adag életmentő gyógyszer fedezetére elegendő. És hogy a fiatalok figyelmét felkeltsék, a kampány arcainak a márka a körükben népszerű Cameron Dallas-t, Hailey Biebert (Justin Bieber feleségét) és Taylor Hill modellt kérték fel.

 

 

A 212 RED itthon a Douglas és a Müller parfümériákban érhető el.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb