Itthon

Átvette a köztársasági elnöki hivatalt Novák Katalin

Ma reggel átvette köztársasági elnöki hivatalát Novák Katalin. Az M1 tudósítása szerint reggel Áder János leköszönő államfő a Sándor-palota bejáratánál fogadta az új köztársasági elnököt. Áder János és Novák Katalin együtt vonult be az államfői rezidenciába, majd együtt mentek be az elnöki irodába és léptek ki a Sándor-palota teraszára.

Az eseményről Novák Katalin is külön Facebook-bejegyzésben emlékezett meg. „Ma reggel átvettem a Sándor-palota kulcsát Áder Jánostól. Minden magyar számíthat rám és én is számítok minden magyarra. Köszönjük a munkáját, Elnök úr!” – írta.

 

 

Novák Katalint a magyar országgyűlés 137 szavazattal március 10-én választotta meg. A Fidesz politikusa 2014-től először család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként, majd 2020 októberétől családokért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozott az egymást követő Orbán-kormányokban.

Novák jelölése hónapok óta ismert volt, megválasztása a kétharmados Fidesz-KDNP többség ismeretében nem volt meglepő. “Mi nők, gyereket vállalunk, főzünk, tanítunk, ablakot pucolunk, és férfiakat meghazudtoló bátorsággal védjük meg a családunkat, ha baj van” – hangoztatta jelölti beszédében. „Tudom, nekem kell megjelenítenem ezt az összetartozást. Elsősorban, de nem egyedül. Nekem minden magyart képviselnem kell. Én is maradok, aki vagyok. A nekem adott talentumokat arra fogom használni, akinek a békességre és a megértésre van szükség. Ehhez nem levennem kell a keresztet a nyakamból, hanem a szívemhez fogom szorítani” – fogalmazott.

 

Novák Katalin szerint egyáltalán nem fontos, fogadhatnak-e örökbe gyereket az azonos nemű párok

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin