Hírek

Átverte a homofóbokat egy koreai író, hogy segítse a Pride-ot

Megbüntettek egy dél-koreai írót, amiért okos trükkel játszott ki jónéhány homofóbot. 

Eun Ha-sun, feminista író még 2017-ben beszélt a Candid Men and Women című dél-koreai show-ban a szexuális orientációról és a nemi identitásról. – írja a Pink News – A vallásos, LMBT ellenes nézőknek nem tetszett a műsor tartalma, és gyorsan támadásba is vették Eun Ha-sunt, a több szereplővel egyetemben.

Az írónő, aki mindig is hangot adott támogatásának az LMBTG közösség felé, úgy döntött, hogy ír egy bejegyzést a közösségi oldalán azoknak, akik panaszkodtak TV-s szereplésére.

„Isten drága gyermekei, akik ellenzik a homoszexualitást. A Candid Men and Woman producereinek telefonszáma megváltozott. Bizonyosodjanak meg róla, hogy erre a számra küldik üzeneteiket: #2540-6550.”

A telefonszám viszont valójában azonnal két fontot, vagyis nagyjából 800 forintot adományozott a Szöuli Queer Kulturális Fesztiválnak. Ez a csoport felel az éves LMBT+ Pride megrendezéséért Dél-Korea fővárosában.

A trükk által örülbelül 90 ember adományozott ez által a szervezetnek, de az átverés miatt vádat emeltek az írónő ellen, aki azzal védekezett, hogy semmi értelme nem lenne volna egy olyan posztnak, ahol egy műsor volt résztvevője közzéteszi annak „új” telefonszámot, és egyébként is könnyedén le lehetett volna ellenőrizni a telefonszám valódiságát az interneten.

Eun Ha-sunt végül 500 ezer forintos büntetést kapott.

Elmondása szerint az egész eset nem történt volna meg és nem károsult volna senki anyagilag, ha senki nem gyűlöl senkit.

Ebbe nem tudunk belekötni.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb