Hírek

Átverésnek tűnik, hogy megtalálták a HIV gyógymódját

Pár napja az LGBTQ Nation tett közzé egy cikket egy gyógyszerről, amelyet izraeli tudósok fejlesztettek ki a szervezetben lappangó HIV vírus leküzdésére. Hamarosan azonban több nemzetközi kutatócsoport is cáfolta a híreket.

Többek között Dr. Francois Venter, a Witwatersrand Egyetem Egészségügyi és HIV Intézetének ügyvezető igazgatója is nyilatkozott. Minimum túlzónak találta az állításokat és erősen megkérdőjelezte az eredeti sajtóközlemény hitelességét: „Áttekintettem a sajtóanyagokat és a céges weboldalt is és még ha hihetünk is a gyógyszerrel kapcsolatos állításaiknak, még hosszú évek választanak el minket a teszteléstől és végleges eredményektől.

A vírusszám 99%-os csökkentése már most is elérhető a hagyományos antiretrovirális terápiával, és a korábban megjelent cikk is ugyanezt ígérte – a hagyományos terápia segítségével. Tehát nincs szó a vírus felett aratott végleges győzelemről. Ha valaki abbahagyja a kezelt, a vírusszám is újra növekedésnek indul – sajnos tehát az eredeti cikkben leírtak sem ígérnek semmi újat.

Nyomtatott magazinunk hasábjain egy eredeti neve elhallgatását kérő fiatalember egy éven keresztül mesélt arról, milyen számára ma Magyarországon HIV pozitívként élni. Az első fejezet itt olvasható:

Pozitív, I. fejezet – A HIV és én

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb