Hírek

Átnevelő terápiára küldenék a meleg árvát, ezért elutasították az örökbefogadási kérelmüket

 

Egy örökbefogadási kérelmet beadó ausztrál pár a helyi esélyegyenlőségi hivatalhoz fordult, mert állításuk szerint diszkriminálták őket a vallási meggyőződésük miatt. Jelezték, hogy amennyiben LMBTQ gyerek kerülne hozzájuk, ők átnevelő terápiára küldenék – ezután gondolták úgy az érintett gyermekvédelmi szervezetnél, hogy talán nem ők lesznek a legideálisabb szülők.

A Perth városában élő Byron és Keira Hordyk még 2017 januárjában fordultak örökbefogadási kérelmükkel a Wanslea Family Services nevű, gyermekvédelemmel foglalkozó szervezethez. Az elbírálási folyamat során meggyőződéses keresztény hitükről is beszéltek.

Amikor feltették nekik azt az elméleti kérdést, hogy mit tennének abban az esetben, ha LMBTQ gyerek kerülne hozzájuk, akkor közölték: hisznek abban, hogy melegnek lenni bűn, és hogy a homoszexualitást átnevelő terápiával igenis meg lehet változtatni, ezért mindenképpen ilyen jellegű “segítséget” kérnének, hogy a gyerek “le tudja győzni ezt a bűnt.”

Ahogy arról a Western Australia Today beszámol, ezek után nem lehetett túl nagy meglepetés, hogy az örökbefogadást intéző szervezetnél úgy ítélték meg, a Hordyk házaspár nem tudja teljesíteni azt az alapvető feltételt, hogy biztonságos életkörülményeket teremtsenek egy gyerek számára.

A házaspár ezután fordult az esélyegyenlőségi hivatalhoz azzal, hogy vallásuk és hitük miatt diszkriminálták őket. Azt is elpanaszolták, hogy a szervezet nem próbált meg alkalmazkodni a vallásukhoz azzal, hogy garantálják, kizárólag heteró gyereket adnának nekik. – Azt nem magyarázták meg, hogy az örökbefogadást intéző szakemberek hogyan tudnák megállapítani egy kisgyerekről, hogy meleg lesz-e vagy sem.

Az esélyegyenlőségi hivatal a beadványukat gyakorlatilag a nyilvánvaló ostobaság miatt elutasította, de a házaspár nem adja fel, és fellebbeznek a bíróságon.

Az átnevelő terápiák káros hatására számos tanulmány felhívta a figyelmet, amit ráadásul egyre több országban be is tiltanak. Az ügy kapcsán a Garden State Equality nevű jogvédő szervezet egyszerűen csak annyit mondott: “Az átnevelő terápia a gyermekbántalmazással egyenértékű.”

A Hordyk házaspárnak egyébként vannak saját gyerekeik is, és közölték, hogy az örökbefogadott gyerekkel is ugyanúgy bánnának, ahogy a sajátjaikkal.

 

 

Az Európai Parlament betiltaná a melegek átnevelő terápiáját

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb