Életmód

Átnevelő terápiára kényszerítették szülei India meleg hercegét

A világ első nyíltan meleg hercege, Manvendra Singh Gohil elárulta: szülei követelésére ő maga is átesett az átnevelő táborok egyik legfélelmetesebb típusán, az elektrosokk-terápián.

 

Manvendra Singh Gohil

 

India királyi családjának tagja egy interjú során osztotta meg, hogy annak idején szülei megpróbálták meggyőzni arról, hogy téved és valójában heteroszexuális. Ez vezetett egy évig tartó házasságához is egy nővel még 1996-ban – írja a Pink News.

Már fiatalkorában tudta, hogy a férfiakhoz vonzódik, de sosem értette ez miért lenne probléma. A szülei azonban érzelmi zsarolásba kezdtek, mondván, hogy a legközelebbi kútba ugranak, ha nem veti alá magát a sokkterápiának.

Gohil 2006-ban coming outolt először egy helyi lapnak, majd egy évvel később az egész világnak Oprah Winfrey műsorában.

Bár a herceg mindent megtesz annak érdekében, hogy változást hozzon India mindennapjaiba az LMBTQ közösség számára, és 2018 szeptemberében a homoszexualitást is dekriminalizálták, az emberek továbbra sem érzik biztonságban magukat.

Még mindig stigma övezi az LMBTQ közösség tagjainak előbújását Indiában, és egy tavalyi, 2018-as felmérés szerint több mint háromezer meleg, biszexuális és transznemű indiai férfi, akik részt vettek a kutatásban, még mindig nem coming outolt családja és barátai előtt. Arra is fény derült a felmérésben, hogy negyven százalékuk nem is szándékozik elárulni, hogy meleg. Egyharmaduk azt válaszolta, hogy egy nőt vett feleségül. És ennek a számnak a hetven százaléka nem is tervez előbújást.

A kontinensnyi országban tavaly ősszel törölte el a legfelső bíróság a homoszexualitás büntethetőségét. Az erről készült interjúnk egy helyi aktivistával itt olvasható:

 

„Mindannyiunk számára hosszú volt ez a harc” – Interjú Sumit Pawar indiai LMBTQ aktivistával

 

hirdetés
Previous post

Betiltott meleg csók került a legnépszerűbb brazil újságra

Next post

Történelmi pillanat: Luxemburg meleg miniszterelnöke fogadta Szerbia leszbikus miniszterelnökét