Sziget2016

Ashes to Ashes – Hommage à David Bowie

„Csodás és kedves ember volt, igazán eredeti” – méltatta David Bowie-t a The Rolling Stones január 11-én, amikor kiderült, hogy 69 éves korában elhunyt rákban. Ricky Gervais pedig egy hősét veszítette el január 10-én a Twitter-bejegyzése alapján. David Bowie kétség nélkül az elmúlt 50 év popzenéjének egyik legnagyobb alakja volt, egy igazi átváltozóművészt veszítettünk el halálával. Az elmúlt több mint fél évben emlékkoncert követett emlékkoncertet, de Bowie akkora zseni volt, hogy nem lehet elégszer fejet hajtani előtte.

Az első fellépésükről ezt írta a Filmtekercs: „A setlist kifejezetten izgalmas volt, az alkotók képesek voltak választásaikkal túllépni a közhelyeken – természetesen nem maradtak el a legnagyobb Bowie-slágerek sem, de a vájtfülű rajongók is kaptak nem egy csemegét: a Kamarás Iván meglepően jó előadásában tolmácsolt Wild Is The Wind, az új lemezről Németh Jucival felcsendülő Blackstar vagy Jordán Tamás magyarul verselt Five Years-e meglepő színeket adtak a best ofhoz. Az este két csúcspontja egyértelműen Gyabronka Józsefnek és Ónodi Eszternek volt köszönhető. Gyabronka elvitte a bulit, a két felvonásban tálalt show mindkét fináléját ő adta a Heroes-zal – rocksztárokat megszégyenítő energiával robbant be a színpadra és táncoltatta meg a tomboló közönséget. Ónodi dalát, a Sound and Vision és a Hello Spaceboy zseniális összegyúrását hallgatva tátva maradt a szám. Ez a parafrázis tökéletes megmutatta, mit adott Bowie a világnak: remek nótákat és inspirációt önmagunk felvállalására. Ez a feldolgozás egyszerre tisztelgett a művész nagysága előtt és mutatta meg, milyen az, ha néhány zenész tökéletesen elkapja a ritmust.”

Gatos Balint (1)
Gátos Bálint

A koncert.hu is imádta az előadás minden percét: „Ezek a színészek elhitték magukról és elhitették a közönséggel, hogy poprock–sztárok, láthatóan imádták, amit csináltak, és apait-anyait, de még keresztanyait-apait is beleadtak a rájuk osztott dalok előadásába. (…) Elképesztő jó volt a zenekar, úgy szólt – szólóban, együtt, földön, vízen és a levegőben –, hogy néha elfelejtettem levegőt venni, pedig erre még a delfinek is nagyon ügyelnek. Respect mindegyiküknek!”

Aug 10. 23:00 Magic Mirror

Bowie-rajongóknak kötelező, a többieknek erősen ajánlott.

müllerp
Müller Péter Sziámi

ZENEKAR:
Juhász Gábor, Nagy Ádám – gitár
Gátos Iván – zongora
Gátos Bálint – basszus
Gerendás Dani – dob

ÉNEKELNEK:
Ónodi Eszter
Hámori Gabriella
Jónás Vera
Németh Juci
Varga Zsuzsa
Másik János
Müller Péter Sziámi
Gyabronka József
Thuróczy Szabolcs
Kamarás Iván
Kiss Laci
Nina Joseph (USA)

Rendező: Salamon András

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb