Nagyvilág

Ariana Grande kiáll az amerikai transzellenes törvények ellen

“Több száz olyan törvényjavaslat van jelenleg tárgyalás alatt, amelyek a transznemű fiatalok ellen irányulnak” – hívta fel a figyelmet a szomorú hírre az énekesnő az Instagramon. A napokban elhatározta, hogy tenni fog azért, hogy ezek az emberek biztonságban élhessenek az Egyesült Államokban, ami a kirekesztő törvények miatt most nincs így.

Az énekesnő egy 1,5 millió dolláros adománygyűjtő kampányt hívott életre, amely olyan LMBTQ szervezeteket támogat, amelyek ezen törvények visszavonásáért harcolnak. Nem csupán már elfogadott törvényekről van szó, ugyanis az NBC News elemzése alapján az USA különböző államaiban jelenleg rekordszámú, 238 olyan törvénytervezet van asztalon, amik tovább csorbítanák a transznemű emberek jogait, és ez a szám évről évre növekszik.

Ariana Grande egy hete, a Transznemű Láthatóság Napján, március 31-én is kiállt a közösségért, és támogatásáról biztosította őket 303 millió Instagram követője előtt: “Az adomány meghatározó szerepet fog játszani abban, hogy elindulhassanak ezek a folyamatok, és a jogvédő szervezetek kellő erővel vehessék fel a harcot a transznemű fiatalok védelme érdekében.” Kezdeményezése egyelőre sikeresnek tűnik, a világhírű énekesnő alig pár nap alatt csaknem félmillió dollárt gyűjtött össze.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande)

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb