Hírek

Arab műsorban mesélt szerelméről egy szaúdi leszbikus pár

Egy leszbikus pár Szaúd-Arábiából egy arab televíziós műsorban mesélt a szerelméről, dacolva hazájuk szigorú homofób törvényeivel.

A világ talán legszigorúbb LMBTQ-ellenes törvényei Szaúd-Arábiában vannak, miközben semmibe veszik a közösség jogait is. A homoszexualitást szélsőségességnek tartják a konzervatív királyságban, és halálbüntetéssel sújtják az azonos nemű párokat – írja a Pink News.

Egy leszbikus pár – a lányok álneve Fad és Nanz – tavaly menedékjogot kért az Egyesült Királyságba, és jelenleg biztonságban élnek Londonban. Kapcsolatukat egy arab nyelvű csatorna Jaafar Talk című televíziós műsorának keretei között mutatták be, éppen egy Valentin-napi adás során. Az interjúban meséltek első találkozásukról, és arról is, hogy milyen volt egy másik országban élni, ahol az azonos nemű párok kapcsolatát halállal büntetik.

 

“Fad” és “Nanz”

 

Nanz még tinédzser volt, amikor tudatosult benne szexuális orientációja. Ekkor ismerte meg leendő barátnőjét Snapchat-en. Hamar egymásba szerettek, de a kapcsolatukat természetesen titokban kellett tartaniuk.

Amikor azonban Nanz sorra utasította vissza a kérőket, a családja elkezdte kifejezni aggodalmát a szexuális irányultsága iránt. A pár sokak számára gyanús lett, és egy nap még a hatóságok is kihallgatták őket. Ekkor jöttek rá, hogy minél előbb el kell hagyniuk az országot.

Szerencsére Szaúd-Arábia nemrégiben változtatott az egyik törvényén, amely immár engedélyezi a nők számára, hogy férfi rokonaik engedélye nélkül utazzanak külföldre. Ekkor a pár felmérte az esélyeit, és tavaly nyáron az Egyesült Királyságba repült. Fad és Nanz érkezésükkor menedékjogot kértek, és a brit belügyminisztérium öt évre szóló engedélyt adott az országban tartózkodásukra.

Mihelyst letelepedtek az Egyesült Királyságban, Fad és Nanz nyilvánossá tették kapcsolatukat a közösségi oldalaikon, amelynek az lett a következménye, hogy Nanz rokonai azonnal megszakítottak vele minden kapcsolatot. Nos, ez eléggé csekély veszteség annak érdekében, hogy együtt lehessen azzal, akit szeret, anélkül, hogy a nap minden percében a haláltól kellene rettegnie.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb