Hírek

Apple vezérigazgató: Az előbújás fontosabb volt, mint a magánéletem

Közel egy év telt el azóta, hogy a Steve Jobs-ot az Apple élén követő vezérigazgató, Tim Cook a nyilvánossággal is megosztotta, hogy a férfiakhoz vonzódik. Bár a téma kapcsán neve többször is felbukkant, Oroszországban majdnem keresztes hadjáratot indítottak ellene és hazájában is fellépett a melegek jogait korlátozó törvények ellen, mégis, eddig még egy alkalommal sem beszélt arról, miért is coming outolt tavaly októberben.

A hallgatás jege a héten tört meg, amikor Cook elment Stephen Colbert beszélgetős műsorába. “Minden nap, amikor munkába jövök, ott áll egy fotó az íróasztalomon dr. Martin Luther Kingről és amikor rátekintek, eszembe jut egyik híres mondata. Az élet egyik legállandóbb és legsürgetőbb kérdése, mit teszel másokért?

Gyerekeket bántanak nap mint nap a másságuk miatt az iskolákban, diszkriminálják őket, sokakat még a saját szüleik is megtagadnak és úgy éreztem tennem kell valamit. Amikor túlságosan óvtam a magánéletemet, úgy éreztem, hogy túlértékelem, ahelyett, hogy másokon segítenék vele. Mindenkinek el akartam mondani az igazamat. Sokan már tudták, de sokaknak vadonatúj információ volt. Kötelességem volt megtenni” – tárta fel döntése részleteit a vezérigazgató.

A beszélgetés e részlete az alábbi videón is megtekinthető:

Tim Cook előbújását magazinunk 2014 egyik legfontosabb coming outjának tekintette. Nem ő azonban az egyetlen jelentős súllyal rendelkező nagyvállalati vezérigazgató, aki már kellően bátor ahhoz, hogy nyíltan vállalja másságát.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb