Gasztronómia

Antré – az abszolút kedvenc

Az Antré étteremben tavaly jártam először, és akkor írtam is egy beszámolót róla. Mivel a sport mellett az utazás és a gasztronómia az egyik nagy szenvedélyem, és a hitelességet is nagyon fontosnak tartom, ezért mindig odafigyelek arra, hogy csak olyan helyet ajánljak, ahova bármikor jó szívvel én is visszatérek. Az Antréba az elmúlt hónapokban többször visszatértem, és teljesen őszintén mondhatom, hogy a Király utcai étterem az abszolút kedvenc belvárosi helyemmé vált.

De miért kedvencem az Antré?

Az Antré étterem több szempontból is belopta magát a szívembe. Az LMBTQ közösség többi tagjához hasonlóan én is előnyben részesítem a belvárosban található helyeket – ez alól csak a budai vár képez kivételt, ami a másik favoritom. A Király és a Paulay Ede utcát összekötő Central Passage nagy előnyei közé tartozik, hogy itt nagyvárosi hangulatban, de a belváros nyüzsgésétől pár lépésre, csendes és nyugodt környezetben vacsorázhatok.

 

 

Az étterem modern stílusa számomra plusz pont, akár az üzleti találkozóimat, akár a randijaimat szervezem oda. Az Antré kialakítása kiváló egy bizalmas üzleti vagy éppen meghitt hangulatú személyes beszélgetéshez, hiszen az asztalok épp kellő távolságra vannak egymástól.

Magyar konyha modern köntösben

Igazából azért furcsa, hogy az Antré a kedvencemmé vált, mert nem rajongok annyira hevesen a magyar konyháért, az étterem profilja pedig pont erre épül. Ráadásul a diétám miatt korlátozott, hogy mit ehetek, de itt mindig megtalálom a kompromisszumos megoldást.

Mivel abszolút nem vagyok egy leveses ember, ezért ezt a részt nagyon sokszor átugrom az étlapon, kivéve a tavaszi és nyári időszakban, amikor egy kellemes, hideg gyümölcslevessel le lehet venni a lábamról. Előételként ezért én a kacsamájat választottam az étlapról, amit persze sokkal jobb megosztani mással, mint egyedül csemegézni belőle. De ugyanígy vagyok a tatár beefsteakkel is, ami az Antréban ráadásul az egyik legjobb minőségű marhából, Angusból készül.

 

 

A magyar konyhánál a probléma a főételeknél jön elő, hiszen ilyenkor mindig megjelennek lelki szemeim előtt a zsírban tocsogó hazai ételek – de ez az Antréban egy kicsit másképp néz ki, ezért igazából nyugodt szívvel tudok ajánlani bármit az étlapról.

Ha könnyedebb ételeket szeretnétek – és persze szeretitek a halat –, akkor a fogasfilé vagy a pisztráng nagyon jó választás lehet. De az ínyencek ne hagyják ki semmiképp a kacsacombot vagy a bárányt sem. Nekem az abszolút és megunhatatlan kedvencem a kacsamáj, amit az Antréban évszaktól függően több variációban készítenek.

A magyar klasszikusokból a kínálat igen széles, a csirkepörköltön át egészen a fűszeres tarjával és grillezett kolbásszal készített székelykáposztáig találunk ételeket, amelyek a hagyományos magyar ízvilág ellenére modern köntösben érkeznek asztalunkra.

 

 

Meghitt vacsora a belvárosban

Ahogy már említettem, az Antré számomra nemcsak egy üzleti vagy baráti találkozóra jó helyszín, hanem az egyik legjobb választás, ha éppen külföldi barátaimnak szeretném megmutatni a magyar gasztronómia fogásait, vagy egy jó randihelyszínt keresek. Az étterem nemcsak étel-, de borkínálatában is kiemelkedő: olyan egyedi tételek szerepelnek a borlapon, amit máshol nem nagyon tudok megkóstolni, amivel garantáltan leveszem a lábáról a randipartneremet. Egy kellemes vacsora után pedig különösen jó érzés végigsétálni a csendes, modern stílusú passzázson.

A kellemes vacsora-élményeken felül azonban még valamire szeretném felhívni a figyelmeteket. Az elmúlt hónapokban ugyanis nemcsak este, de ebédidőben is ellátogattam az Antréba, hogy kipróbáljam a két- vagy háromfogásos ebédmenüjüket, amit szintén jó szívvel ajánlok mindenkinek, aki a belvárosban szeretne ár-érték arányban egy jót ebédelni.

Az Antré étterem nyújtotta gasztronómiai élmény minősége, az étterem elhelyezkedése, és a kiszolgálás színvonala tökéletes egységet alkot ahhoz, hogy a belváros egyik legjobb melegbarát étterme legyen, és ezáltal én is nyugodt szívvel ajánljam nektek.

Erdei Zsolt

    Antré Étterem

1061 Budapest, Király utca 8.

Nyitva tartás: 7:00 – 23:45

Tel.: +36 70 883 0942

Facebook: @antrebudapest

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb