Kultúra

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál – november 19-23.


anilogue-logo
A 12. alkalommal jelentkezik az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál november 19-23. között a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban.

Nyitófilmként az Egy makulátlan elme örök ragyogása című kultfilm rendezőjének, Michel Gondry-nak legújabb filmjét láthatja a közönség, Noam Chomsky főszereplésével. Az Is the Man Who Is Tall Happy? című filmben a legendás nyelvésszel és filozófussal készült interjúk elevenednek meg kézzel rajzolt animációk formájában.

A nemzetközi zsűri két kategóriában ad ki díjat: a rövidfilmek versenyében egész Európából, az egész estés filmekében pedig a világ minden tájáról indulnak új filmjeikkel az animációs stúdiók – összesen 13 ország 30 filmje került a versenyprogramba.

A vetítések mellett további érdekes programok is várják az érdeklődőket: az animációs szakma idén ünnepli Jan Švankmajer nyolcvanadik születésnapját, a fesztivál életmű-kiállítással tiszteleg a legendás cseh filmrendező előtt. Ebben az évben a világhírű észt rajzfilmes, Priit Pärn és az argentin Juan Pablo Zaramella tart mesterkurzust a fesztiválon.
A fesztivál öt napja alatt a kísérleti filmektől a japán animéken át a látványos nagyprodukcióikig az év legjobb animációinak teljes körképét megismerhetik a nézők.

Részletes program az Anilogue honlapján elérhető: http://www.anilogue.com/

BeyondBeyond

Previous post

Örökre kitiltanák Oroszországból az Apple meleg vezérigazgatóját

Next post

Hivatásos erőember vallotta be, hogy meleg