Hírek

Anglia nem tiltja be az átnevelő terápiákat

33 ezren írták alá a javaslatot, hogy az Egyesült Királyságban tiltsák be az átnevelő terápiákat, a Theresa May vezette kormány azonban erre nem hajlandó.

 

Ahhoz, hogy a parlament is tárgyaljon róla, százezer aláírás lett volna szükséges, de az összegyűlt szignókat így is figyelembe vette a helyi egészségügyi minisztérium és érdemben foglalkoztak a kérdéssel.
Álláspontjuk szerint fontos az ügy, és elismerik, hogy ezek a kezelések ártalmasak a leszbikus, meleg és biszexuális személyeknek, miközben nincs bizonyítható eredményességük. Hogy mégsem tiltják be az átnevelő terápiákat, azt azzal indokolják, hogy a mostani szabályozás egyrészt elég szigorú, másrészt már dolgoznak a további szigorításon.

Miközben Máltán börtön jár az átnevelő terápiát előíró orvosnak, addig a Nemzetközi Pszichiátriai Szervezet tavalyi tanulmánya is tudománytalannak, etikátlannak, hatástalannak és károsnak ítélte meg az átnevelő terápiákat. A szervezet továbbá kitért arra is, hogy a kormányoknak mindent meg kell tenniük az azonos nemű kapcsolatok dekriminalizálására.

“Nincs tudományos bizonyíték, hogy a szexuális orientáció megváltoztatható lenne”

– áll a Nemzetközi Pszichiátriai Szervezet jelentésében.

 

(Attitude)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin