Kultúra

Amikor két nő barátsága óvatos romantikává alakul – Square

 

A budapesti székhelyű, multikulturális színházi csoport, az Asterion Project tavaly márciusban, Bécsben mutatta be először az angol nyelvű Square című darabot a Hear Me Roar fesztivál keretében. Előző előadásuk, a magyar fővárosban élő külföldiekről szóló Most Budapest sikere után ezúttal más vizekre eveznek egy jóval komolyabb és érzékenyebb témával.

Magát a darabot Diana Son drámája, a Stop Kiss ihlette. A Square a barátság és a romantikus kapcsolat közötti láthatatlan vonalról, a társadalmi normákhoz való alkalmazkodás nyomásáról, beilleszkedésről és legfőképpen a félelemről szól. A félelem, hogy elfogadjuk magunkat és kövessük a szívünket, a félelem, hogy másoknak hogyan nézhetünk ki, félelem az elutasítástól.

 

 

Callie egy boldogtalan riporter egy New York-i tévécsatornánál. Sara rendkívül elkötelezett tanár Bronxban, egy hátrányos helyzetű környéken. Mi lehet közös bennük? Nos, semmi, eleinte úgy tűnik. Barátságuk meglepő, óvatos romantikává alakul, amelyben mindkét nő ismeretlen dolgokat fedez fel. A Square gyakran vicces és megindító bemutatása annak, mit jelent a szeretet választása és az esélyekkel való szembenézés.

 

Square – angol nyelvű előadás
Időpont: 2021. november 12. péntek, 19:00
Helyszín: Fészek Művészklub (Kertész utca 36, 7. kerület)

JEGYVÁSÁRLÁS

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb