Hírek

Amerikai olimpikon coming outolt

Gus Kenworthy az ESPN magazinnak adott interjúban bújt elő. 

dm_151022_fea_guskenworthy848

Kenworthy az interjúban elmondta, hogy a világ legjobbja akart lenni sportágában, mielőtt előbújt volna. Ez is jelzi, hogy még mindig milyen nagy félelem övezi a coming outot a sportolók körében, hiszen ez akár derékba is törheti a karrierjüket.

Az AFP világbajnokságán 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is aranyérmes síelő a 2014-ben Szocsiban rendezett téli olimpián ezüstérmet szerzett a férfi lejtő síakrobatika számában. Szerinte azonban ez nem volt elég: “Soha nem lehettem igazán büszke arra, amit Szocsiban elértem, mert sokkal több baj volt azzal, amit nem tettem meg. Nem ezüstérmes olimpikonként akartam előbújni, hanem a világ legjobb síakrobatájaként.”

A 24 éves sportoló arról is beszélt, hogy a riportereknek adott válaszaiban többször heterónak tettette magát, miközben a barátja ott szurkolt neki a színfalak mögött: “Csak növelte a nyomást, hogy még sosem hoztam nyilvánosságra egyetlen kapcsolatomat sem. Ezen a jövőben mindenképpen változtatni szeretnék.”   

Egyre több sportoló vállalja fel szexuális orientációját a világ minden táján: legutóbb egy amerikai műkorcsolyázó és egy brit gyorsgyalogló tett így.

 

Lenny Kravitz post inject banner
Previous post

Leszbikus dráma, kissé régimódi ízzel

Next post

Tüzes naptárat adtak ki az ausztrál tűzoltók