Hírek

Amerikai olimpikon coming outolt

Gus Kenworthy az ESPN magazinnak adott interjúban bújt elő. 

dm_151022_fea_guskenworthy848

Kenworthy az interjúban elmondta, hogy a világ legjobbja akart lenni sportágában, mielőtt előbújt volna. Ez is jelzi, hogy még mindig milyen nagy félelem övezi a coming outot a sportolók körében, hiszen ez akár derékba is törheti a karrierjüket.

Az AFP világbajnokságán 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is aranyérmes síelő a 2014-ben Szocsiban rendezett téli olimpián ezüstérmet szerzett a férfi lejtő síakrobatika számában. Szerinte azonban ez nem volt elég: “Soha nem lehettem igazán büszke arra, amit Szocsiban elértem, mert sokkal több baj volt azzal, amit nem tettem meg. Nem ezüstérmes olimpikonként akartam előbújni, hanem a világ legjobb síakrobatájaként.”

A 24 éves sportoló arról is beszélt, hogy a riportereknek adott válaszaiban többször heterónak tettette magát, miközben a barátja ott szurkolt neki a színfalak mögött: “Csak növelte a nyomást, hogy még sosem hoztam nyilvánosságra egyetlen kapcsolatomat sem. Ezen a jövőben mindenképpen változtatni szeretnék.”   

Egyre több sportoló vállalja fel szexuális orientációját a világ minden táján: legutóbb egy amerikai műkorcsolyázó és egy brit gyorsgyalogló tett így.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb