Hírek

Amerikai műkorcsolyázó coming outolt

“Nem a melegségem határozza meg, hogy milyen ember vagyok” – nyilatkozta a 25 éves sportoló a Skating magazinnak adott interjújában. 

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

Adam Rippon néhány napja azon kevés amerikai sportoló közé tartozik, akik nyíltan felvállalták szexuális orientációjukat. A tehetséges fiatal srác már a tavalyi, Szocsiban rendezett téli olimpia előtt fontolóra vette az előbújást – ezzel is kifejezve Oroszországgal szembeni hozzáállását -, azonban végül csak most került rá sor egy interjúban.

“Nem a melegségem határozza meg, hogy milyen ember vagyok, hanem az, amit az édesanyám tanított nekem: hogy legyek tisztelettel mindenki iránt, hogy mindig dolgozzak keményen, és hogy legyek kedves” – mondta az interjúban. Adam kétszeres junior világbajnok, ezenkívül pedig három felnőtt világbajnokságon is részt vett; a tavalyi nemzeti bajnokságban nyolcadik lett, és ezért sajnos nem került be az amerikai olimpiai csapatba, de a jövőben még sok mindent várhatunk tőle.

Arról is beszélt, milyen sportolóként melegnek lenni: “Az embereket azért érdekli mások szexuális irányultsága, mert imádnak pletykálni. Amikor egy sportoló coming outol és elmondja, hogy meleg, az egész valamivel hétköznapibbá válik és már nem is tűnik olyan nagy dolognak – ez különösen igaz a sportolók körében. Az ember nagyon tiszteli a csapattársait, mert látja, hogy egy közös célért dolgozunk. A szexuális orientáció ehhez képest háttérbe szorul.”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb