Hírek

Amerikai kormányzat: Bangladesnek fel kell lépnie a meleg aktivista gyilkosai ellen

Pont egy hete írtunk arról, hogy meggyilkolták Banglades első és egyetlen LMBT-magazinjának főszerkesztőjét és egy másik meleg aktivistát. Az Amerikai Egyesült Államok kormánya időközben felszólította a bangladesi miniszterelnököt, hogy tegyenek meg mindent a tettesek kézre kerítéséért.

Xulhaz+Mannan-GOOGLE+PLUS

Xulhaz Mannan, a Roopban főszerkesztőjét és barátját Tanay Fahimot a fővárosban, Dakkában, előbbi házában késelték halálra április 25-én. Akkor a rendőrség szóvivője azt mondta, feltehetően szélsőséges iszlamisták állhatnak a gyilkosság mögött, mivel korábban hasonló módon öltek meg egy egyetemi tanárt is, amiért az ISIS vállalta a felelősséget. Időközben az Al-Kaida vállalta magára Mannan és Fahim megölését.

Az ügynek bel- és külpolitikai vonzata is lett. Habár a terroristacsoport beismerte a tettet, az ország miniszterelnöke, Sheikh Hasina az ellenzéket hibáztatja, mert kapcsolataik vannak különböző militáns szervezetekkel. Eközben az USA külügy minisztere, John Kerry felszólította Hasina miniszterelnököt, hogy tegyenek meg mindent, hogy a tettesek bíróság elé álljanak.

Az amerikai kormány tájékoztatása szerint: “A külügyminiszter sürgeti Hasina miniszterelnököt, hogy minden hasonló esetet alaposan vizsgáljanak ki, valamint sokszorozzák meg a védelmet annak érdekében, hogy ne történhessen több ilyen támadás.”

A közlemény arra is kitért, hogy az USA minden segítséget megad Bangladesnek és a világ többi országának, hogy küzdhessenek az emberi jogokért.

 

Previous post

Videó: coming outolt egy iszlám vallási vezető

Next post

Világsztár érkezett Szentendrére