Hírek

Amerikai képviselő: A transznemű katonák olyanok, mint a herélt rabszolgák

Barack Obama nyolc éves elnöksége során alakult ki a rendszer, miszerint az amerikai hadsereg transznemű katonáinak hormonkezelését és nemkorrekciós műtéteit a Védelmi Minisztérium finanszírozza. Sajnálatos módon – bár talán senkit nem ér váratlanul – a kialakult struktúrán a jelenlegi, Donald Trump által vezetett konzervatív kormány változtatni kíván és napok óta folyik a vita a kongresszus Képviselőházában.

Itt ragadta meg a lehetőséget múlt héten Steve King, hogy megossza véleményét képviselőtársaival is az ügyről. Az Iowa állam négyes számú választókerületének polgárait az alsóházban 2003 óta képviselő politikus a transznemű katonákat nemes egyszerűséggel azokhoz a herélt rabszolgákhoz hasonlította, akik az Ottomán Birodalomban a szultánt janicsárként szolgálták.

Steve King

Kiinduló pontja szerint egyáltalán nem lenne szabad megengedni, hogy transzneműek szolgáljanak az Amerikai Egyesült Államok seregében. A nemkorrekciós műtétek és hormonkezelés finanszírozását pedig azért is tartja károsnak, mert szerinte ez a lehetőség kizárólag olyanokat vonz a seregbe, akiket egyáltalán nem érdekel a haza szolgálata, csupán így szeretnék megúszni a költséges kezelés saját zsebből történő finanszírozását.

Steve Kingnek nem ez az első kirohanása az LMBT-közösséggel szemben, ma az egyik leginkább homo- és transzfób amerikai politikusnak számít, aki szerint az, hogy azonos nemű párból jó szülők lehetnek, ugyanolyan kitaláció, mint a globális felmelegedés.

 

Previous post

Kattints, hogy kattintsanak! – Fotós appok a nyárra

Next post

Fotósorozat - Így zajlott az amerikai macihétvége