Lifestyle

Amerikai fiúk – Csodás fotókkal örökítette meg a transzmaszkulin közösséget a nem-bináris fotós

Egy nem-bináris fotográfus, Soraya Zaman körbeutazta egész Amerikát azzal a céllal, hogy új könyvéhez, az Amerikai fiúk című kötethez több tucat transznemű férfit örökíthessen meg. A projektből egy kis ízelítőt is kaphatunk a GayStarNews közreműködésével.

Soraya Zaman elénk tárja a transzmaszkulin közösség legintimebb pillanatait is – ahogyan a kiadója fogalmaz. Zaman munkája során a szexualitást és a gendert szeretné felfedezni a fotográfiákon keresztül. Miközben pedig végignéz az elkészült fotókon, szeretné, ha mások is tudnák:

„A bináris napok és az elavult sztereotípiák arról, hogy lánynak vagy fiúnak születünk, mára kezdenek szépen eltűnni. Ideje végre tudomásul vennünk, hogy az emberi faj sokkal egyedibb és különlegesebb, mint ezek a szigorú, leegyszerűsített formák, amelyek nem is relevánsak senki számára.”

Az Amerikai fiúk a fényképeken kívül esszéket és egy idővonalat is tartalmaz, melyekből többet is megtudhatunk az amerikai LMBTQ jogokról. Az album kiadása egybeesik a Stonewall-lázadás 50. évfordulójával, így Zaman ezzel is az LMBTQ közösséget szeretné erősíteni. Erre a jelen amerikai körülmények között mindenképpen szükség van, főleg Donald Trump tevékenysége közben.

 

Zander, Phoenix, Arizona: “Transzneműnek lenni nem olyasmi, amit előre közölnék. Meg kell bíznom valakiben és nagyon közel éreznem magamhoz, azután már gond nélkül megosztom az életemnek ezt a részét. De általában nem hozom szóba, ez nem olyasmi, amit hirdetnék vagy posztolnám a közösségi médiában.”

 

Tyler, Port St Lucie, Florida, 21 éves

 

Shane, Hollywood, California – Szolgált katonaként Irakban és Afganisztánban, mielőtt 2011-ben transzneműként outolt volna

 

Shae, Grand Rapids, Michigan – 23 éves, hat hónapja áll tesztoszteron kezelés alatt, a képen a feleségével együtt látható

 

Rufio, Atlanta, Georgia – 27 éves és hat éve kap tesztoszteron kezelést

 

Lazarus, Albuquerque, New Mexico

 

Elijah, Huntsville, Texas – a Bibliában talált idézettel segítette baptista családját, hogy el tudják fogadni a tranzícióját: “Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.”

 

Chella, Brooklyn, New York – a kép készültekor három hete állt tesztoszteron kezelés alatt

 

Caden, Redwood City, California – 21 éves, két éve áll tesztoszteron kezelés alatt. “Amikor egy meleg pasi mondja rám, hogy transz férfiként vonzónak talál, az mindig jól esik. Megerősíti a saját férfiasságomat.”

 

Aodhàn, Boise, Idaho

 

Amari, Mount Dora, Florida – 33 éves, kisgyerekeinek előre mesélt arról, hogy tranzíciót tervez

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb