Hírek

Amanda Elstak önálló műsorokkal tér vissza

 

Ki ne ismerné a csípős nyelvéről, szókimondó stílusáról ismert transzszexuális műsorvezetőt, előadót, aki Miskolcról indulva mára Budapest ikonikus figurája a showműsorok világában.

“Érezni, ha Amanda egy helyen megjelenik, onnantól indul a fergeteges szórakozás! A társaságában nincs olyan, hogy rossz a kedved, elég egy mimika és két szó, máris nevetsz!” – mesélte showműsorainak egyik állandó vendége.

Első ízben 2005-ben díjazták “Az éjszaka legjobb műsorvezetője” díjjal a Pornó Oszkáron, tíz évvel később “Emberi hang” kitüntetést nyert el. Amanda sosem a tétlenkedő személyek közé tartozott, olyan rendezvények kapcsán, mint a Mr. Gay Hungary 2006-ban, Erotika Parádék, Amanda Elstak Show-k és Pornó Oszkár Gálák, a szélesebb közönség is megismerte a médián keresztül.

 

 

Igazán ért a közönség nyelvén, legyen az egy Pornó Oszkár, vagy egy Fábri Show – minden helyzetben önmagát adja, mégis a közönség nyelvén szólal. Nincs ember, aki a műsorain ne derülne mosolyra, aki ne akarna újra a társaságába kerülni műsorain keresztül.

Pályája elején Amanda pusztán szeretett volna a budapesti éjszaka legjobbjai közé tartozni, mára igazi egyéniségként a nagyok között emlegetik. Ehhez hozzájárult következetes, nyílt és őszinte stílusa, hogy fontosnak tartotta az LMBTQI közösség szélesebb körökben való megmutatását.

2002 és 2010 között Amanda üzemeltette az egyetlen műsorirodát: rendezvényeket szervetett és emellett számos felületen mutathatták meg magukat a meleg éjszaka transzvesztita és transzszexuális ikonjai. Amanda emellett a zenei értékek képviselése jegyében számos hazai sztárral dolgozott együtt, mondhatni baráti kapcsolat fűzi többek mellett Sárközi Anitához, Dukai Reginához, Rácz Katihoz – akivel egyedülálló módon a hazai LMBTQI közösségből az önálló 2007-ben megjelent hanglemezén még duettet is énekelt.

 

A tolerancia számára hitvallás, ebben igazi mentora Desiré Dubounet volt, akit a mai napig tisztel, és tőle látta igazán, milyen, amikor valaki mindent megtesz egy közösség létezéséért, az igazságtalan hangok ellen felszólal, védi és segíti a hozzá fordulókat. Desiré volt azóta is az egyetlen ember, aki a legtöbb fellépőt foglalkoztatta az 1100 m2-en működő Club Bohemian Alibiben – hozzá bárki fordulhatott, akár személyes problémáival is. Amanda vele dolgozva magába szívta ezt a szemléletet, és kíván tenni a közösségért, 2010-ben ezért is álmodta meg a Magyar Tolerancia Díjátadó Gálát,
Az Amanda Elstak Show több mint 25 éves múltra tekint vissza, ennek folytatására készül a járvány után sztárvendégekkel és még több exkluzív tartalommal. Emellett számos tervvel készül visszatérni.

“Mary Zsuzsi, Harangozó Teri, Kovács Erzsi, Marlon Xtravaganza, Elena Costa és Terry Black halála után kissé megtörtem, nem gondoltam, hogy valaha újra lesz és lehet Amanda show, azonban egyre inkább azt érzem, mindannyian szeretnék, hogy folytassam. Furán hangozhat, de néha a legjobb ötletek mögött is azt érzem, ők súgnak” – magyarázta a sok csapás ellenére, miért is van helye a műsorának újra a budapesti és vidéki éjszakákban.

 

Amanda valódi személyiségét tökéletesen mutatja, hogy nem az a fajta ember, aki megtagadná magát, vagy a múltat. Tequila, Betty Blue, Giselle, Micus szerves része a múltjának, ezért a jövőjének is meghatározó alakjai lesznek a műsoraiban is. Persze figyeli az újabb generációkat is, Vicky, Brithany, Jamilla és a tavalyi Draq Queen Hungary összes indulóját, hiszen mindig változatos, elismert, tehetséges művészek a meghívott vendégei a műsorának.

“A világ változhat, újabb generációk nőnek fel és nőhetnek naggyá. Az én feladatom átadni valamit, tenni értük a legjobb tudásom szerint. Pontosan tudom, milyen reményekkel telve színpadra állni, milyen elindulni ebben a világban. Az érzés, ami mindig örök marad, és szeretném hinni, a segítő szándék is. Ezért vagyok és folytatom!”

2021 augusztusában újraindul az énekes, táncos, transzvesztita művészekkel fűszerezett műsora, két budapesti szórakozóhelyen is. Emellett minden hónapban láthatják az AmandaSOKK című online műsorát a MrsDeviShow csapatával együtt.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb