Hírek

Általános iskolás gyerekek rajzait foglalta le az orosz rendőrség melegpropagandára gyanakodva

November közepén a negyedik legnagyobb orosz város, Jekatyerinburg egyik általános iskolájában toleranciahetet szerveztek a diákoknak. Az eseményen összesen 17 diák vett részt, ötödikesektől tizenegyedikesekig. A hét részeként rajzolniuk kellett arról, hogy milyennek képzelnek el egy toleráns világot.

A beérkezett pályaművekből néhány nap leforgása alatt komoly botrány lett, némelyiken ugyanis azonos nemű emberek bukkantak fel egymás mellett és többen a szivárvány motívumát is vélték felfedezni. A versenyről november 28-án számolt be az uráli hírportál, az Ura.ra, és fotót is közzétettek a pályaművekről, amit elmondásuk szerint egy olvasójuk küldött el nekik. A cikk megjelenése után nem sokkal már a rendőrség intézkedett – számolt be a 444.

 

Melegpropanda-gyanús rajzok

 

Mint az a mellékelt ábrán is látszik, az egyik rajzon például háromféle párt lehetett látni: egy heteroszexuális pár mellett látható volt két férfi egymás mellett, illetve két nő is együtt. A rajz felirata pedig az volt, hogy “nem választhatjuk meg kinézetünket, irányultságunkat vagy bőrszínünket, mindannyian egyediek vagyunk a saját magunk módján.

A helyi oktatási hivatal képviselője nem talált semmi kivetnivalót a rajzokban, szerinte a rajzok általános emberi értékeket mutattak be, olyanokat mint a barátság, a tisztelet és a más emberek értékeinek elismerése. A szivárvány sem jelentett szerintük veszélyt a tradicionális értékekre, mivel az a tisztaság, a barátság és a gyermekkor szimbóluma is, és utal a különféle nemzetiségek egységére is.

A hatóságok azért biztos ami biztos, kiküldtek egy pszichológust az iskolába, mert ugyan szerintük nem valósult meg klasszikus értelemben vett “melegpropaganda”, de a szakember azért segíthet elmagyarázni a szülőknek és a diákoknak, hogy mi van a rajzokon, ha ez szükségesség válik.

Itt sem ért véget a történet, ugyanis nem sokkal később a rendőrség lefoglalta a rajzokat. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint azt fogják vizsgálni, hogy a rajzokkal nem valósult-e meg a nemi diszkrimináció, illetve a homoszexuális propaganda terjesztésének vádja. A szakértői vizsgálat várhatóan egy hónapot fog majd igénybe venni. A rendőrség a sajtóhírek miatt szállt ki, de azóta állítólag egy szülő is panaszt tett. A legutóbbi megszólaló a belügyminisztérium szverdlovszki területének irodájából érkezett, kik közölték, hogy számos negatív visszajelzést kaptak már szülőktől.

Eheti hír, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága elmarasztalta az orosz államot az LMBTQ közösség diszkriminációja és a pride rendezvények ellehetetlenítése miatt:

https://humenonline.hu/tortenelmi-dontes-oroszorszag-tobbe-nem-tilthat-be-meleg-rendezvenyt/

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb