Hírek

Állítsuk meg a gyűlöletet! – Most te is segíthetsz!

2013-ban buliból hazafelé menet egy barátommal csókolóztunk a körúton. Egy közeli kisboltból kijőve két férfi baseballütővel fenyegetett meg minket, hogy azonnal hagyjuk abba.”

2014-ben a Pride felvonulásra tartva fekete ruhás kopaszok kötöttek belénk, engem ököllel arcon csaptak, egy barátomat háton rúgták.

2015 őszén a Stefánia úton bicikliztem, amikor egy autós éktelen buzizásba kezdett, majd leköpött.

A párommal nem titkoljuk, hogy melegek vagyunk. Sajnos rendszeresen érnek bennünket homofób beszólások, sőt egy környékbeli srác nemrégiben ököllel megfenyegetett, és vállal belénk jött.

Néhány a Magyarországon LMBTQI embereket érő támadások közül…

Homofób vagy transzfób támadás ért? Nem kell eltűrnöd!

A cél, hogy Magyarországon is elinduljon a gyűlölet-bűncselekmények bejelentésre szolgáló új telefonos alkalmazás és webes felület, ami az európai LMBTQI civil szervezetekből álló UNI-FORM hálózat munkájának eredménye. A projektben magyar részről a Háttér Társaság vesz részt.
A beérkező bejelentések a Háttérhez mindenképpen befutnak, de lehetőség lesz arra is, hogy a rendőrséghez is beérkezzenek.

Az UNI-FORM az első online felület, amely összekapcsolja az LMBTQI civil szervezeteket és a rendőrséget, hogy közösen léphessenek fel a látencia csökkentéséért.

Miért kérjük a támogatásodat?
A Háttér Társaság Jogsegélyszolgálata 17 éve segíti az LMBTQI embereket ingyenes jogi képviselettel  szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatti hátrányos megkülönböztetés, zaklatás, bántalmazás esetén.
Most a Ti segítségetekre van szükségünk, hogy a UNI-FORM minden érintetthez eljusson, és használhassák az áldozatok, tanúk és mások is: mindazok, akik jelenteni akarnak egy-egy előítéletes alapú bűncselekményt. Fogjunk össze!

Mi a célunk?
Korábbi kutatásaink szerint szerint a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmény áldozatává vált magyar válaszadóknak kevesebb mint egyötöde (17%-a) jelentette a hatóságoknak az őket ért támadást. Azoknak, akik nem jelentették az ellenük elkövetett bűncselekményeket, jelentős része attól félt, hogy a rendőrségen is homofób vagy transzfób attitűddel találkozna.
A UNI-FORM és a Háttér Társaság célja, hogy ezen változtassunk.

A Háttér Társaságról
A Háttér Társaság Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő LMBTQI szervezete, amely támogató szolgáltatásokkal, képzésekkel, kutatásokkal segíti az LMBTQI emberek egyenlőségét és társadalmi befogadását. Az egyesület jogsegélyszolgálatot is működtet, amelyhez rendszeresen fordulnak gyűlöletbűncselekmény-áldozatok; a szervezet számukra ingyenes jogi segítséget és (ha szükséges) jogi képviseletet biztosít. Az egyesület az elmúlt években többszáz rendőrt és rendőrhallgatót készített fel az LMBTQI emberekkel kapcsolatos tiszteletteljes bánásmódra, és a gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos hatékony fellépésre.

A kezdeményezést IDE KATTINTVA tudjátok támogatni.

Háttér Társaság

Rainbow party header banner
Previous post

Két új, meleg témájú regény is kapható magyarul

Next post

58 meleg férfit tartóztattak le egy kelet-ázsiai rendőrségi razzia során