Sport

Állítólag egy párt alkot két angol sztárfocista

A kép csak illusztráció / Photo by Jonas Augustin on Unsplash

 

Az élvonalbeli férfi futball az utolsó sportág, ahol a meleg sportolók nem igazán vállalják a coming outot. Most a brit bulvársajtó lebegtetett meg egy olyan sztorit, amely ha igaz, hatalmas előrelépést jelenthet a jövőre nézve. Ugyanakkor Iker Casillas múlt hónapi kamu coming outja, valamint az angol fociban évek óta tapasztalható sejtetések és célozgatások után egyelőre érdemes fenntartásokkal fogadni a The Sun információit.

A bulvárlap arról ír ugyanis, hogy egy párt alkot a Premier League két focistája, akik ráadásul ugyanabban a csapatban játszanak, és nyíltan vállalják, hogy melegek. Az öltözőben ez nem titok, de a sztárok nem szívesen beszélnének erről nyilvánosan. A két focista állítólag az idei év elején jött össze, és a hírt azután dobta be a The Sun, hogy értesüléseik szerint egy korábbi profi focista tárgyalásokat folytat arról a Channel 4 csatornával, hogy egy készülő dokumentumfilmben coming outoljon.

Egy idézett forrás szerint a két focista nem látja szükségét, hogy titkolózzanak a csapattársaik előtt. „Senkit sem zavar a dolog egy kicsit sem, és a klubnál a menedzsment és a felső vezetés is támogatja őket. De úgy döntöttek, hogy nem coming outolnak a nyilvánosság előtt – bár egyikük sem szégyelli a dolgot, és a coming out a későbbiekben még megtörténhet. A szezon alatt a focira akarnak koncentrálni. Egy nyilatkozat a részükről ugyan pozitív lenne, de elvonná a figyelmüket a pályán nyújtandó teljesítményről. A csapattársaiknak is megmondták, ne beszéljenek erről nyilvánosan, hogy megóvhassák a magánéletüket.”

A múlt hónapban a 61 éves focilegenda, Gary Lineker beszélt arról, hogy tud egy-két olyan meleg Premier League-játékosról, akik nagyon közel állnak a coming outhoz.

Májusban a Sky Newsnak adott interjújában coming outolt a 17 éves Jake Daniels, az angol másodosztályú Blackpool FC játékosa. Idén júniusban pedig két labdarúgó játékvezető is coming outolt az Egyesült Királyságban, hogy megmutassák, a foci mindenkié.

 

 

A futballvilág harmada meleg a júniusban coming outolt játékvezető szerint

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin