Sziget2018

Alkoss Te is! ArtZone a Sziget Fesztiválon

Napközbeni aktív kikapcsolódásra hívja a szigetlakókat az ArtZone az idei évben is. A kreatív workshop-zónában a programok segítségével részeseivé válhattok egy izgalmas, alkotásfókuszú közösségi élménynek. Művészeti intézmények hallgatói, valamint hazánk kiemelkedő képzőművészeti csoportjai és galériái is részt vesznek abban, hogy az alkotás örömével gazdagodhassatok. A helyszín koncepciójának megalkotását az idei évtől a Medence Csoport veszi át, akik már a kezdetek óta színesítik a Sziget művészeti életét, számos legendás helyszínt terveztek és építettek meg az évek során. 

 

Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu – Rockstar Photographers

 

A Medence Csoport a kreatív újrahasznosítás elkötelezettje, így az idei programsorozat megalkotásánál fontos szempont volt, hogy ez az egy hét ne csak a színes és változatos programokról szóljon, hanem legalább ilyen fontos része legyen a környezettudatosság is. Re+concept márkájuk népszerű táskakészítő workshopjával lesz jelen a Szigeten, ezzel is felhívva a figyelmet az ökológiai lábnyom csökkentésére. Egyedi dizájner táskákat készíthettek náluk újrahasznosított reklámmolinókból.

A közösségi alkotás fontosságát hangsúlyozva az idei évtől egy új központi helyszín jön létre: a Gallery of ArtZone installációban az ArtZone résztvevői arra kapnak lehetőséget egy héten át, hogy folyamatosan építsék, változtassák az ott készülő művészeti alkotást – legyen szó stencil-falról vagy egy közös térképről. Egészen biztos, hogy mindannyian megtaláljátok azt a felületet, ahol aktív részesei lehettek ennek a páratlan élménynek.

Új színfoltként az acb Galéria szervezésében augusztus 9–13. között minden este 20 órakor magyar és nemzetközi kortárs alkotók mutatkoznak be progresszív képzőművészeti performanszokkal. A Technika #1 | Közösségi faműhely csapata a barkácsolás rejtelmeibe vezet be, ha vonzanak a DIY ötletek. 

A korábbi évek sikere után ezúttal sem maradhat el a Székkészítő workshop, ahol praktikus napozóágyakat készíthettek fából, illetve újrahasznosított reklámmolinókból.

A cARTc Kulturális Egyesület szervezésében faragó workshop készül, ahol kiderül, hogyan is lesz egy kockából portré vagy éppen a téglatestből figura. A programhoz egy tisztán ásványi alapanyagokból készült, ám mesterségesen előállított kőzetet, az ytongot hívják segítségül a szervezők. A faragás egyébként a szobrászat egyik legősibb technikája. Térj vissza az alapokhoz! 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb