Hírek

Alcsonyabb fizetéssel és nehezebben találnak állást az LMBTQ emberek

Idén első alkalommal fókuszált az LMBTQ emberek helyzetére éves jelentésében a 35 tagállamot tömörítő, gazdaságfejlesztéssel foglalkozó Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet – OECD.

Az elemzés szerint a közösség tagjainak esélye, hogy felső vezetői beosztásba jussanak, 11 százalékkal alacsonyabb az átlaghoz képest – foglalja össze a HVG.

Mintegy hét százalékkal kevesebb esélyük van az LMBTQ-közösség tagjainak, hogy munkához jussanak, mint a lakosság többi része, és átlagosan mintegy négy százalékkal kevesebbet keresnek.

 

 

A tudományos folyóiratokban megjelent 46 tanulmányon alapuló “Pillantás a társadalomra” nevű elemzés számadatai nyilvánvalóvá teszik, hogy az LMBTQ-közösség tagjai “üvegplafonba” ütköznek szakmai karrierjük során – állapítja meg az OECD.

A munkaerőpiaci diszkriminációval kapcsolatban több, mint egy tucat tagállamban elvégzett tanulmányok alapján bebizonyosodott továbbá, hogy másfélszer kevesebb az esélye annak, hogy eljusson állásinterjúra valaki, ha önéletrajzában feltüntette, hogy LMBTQ-hoz köthető szervezetnél dolgozott vagy a közösség jogait védő civil szervezethez tartozik.

Az OECD szerint gazdasági érdek is fűződik ahhoz, hogy az LMBTQ-személyek nyíltan, diszkrimináció vagy az őket érő támadások nélkül vállalhassák nemi identitásukat és szexuális orientációjukat, ami – mint azt a szervezet leszögezi – elsősorban “elidegeníthetetlen emberi jog”. Az OECD ezt azzal indokolja, hogy az LMBTQ-személyek kizárása korlátozza a gazdasági fejlődést, hatással van a humántőkével kapcsolatos befektetésekre, csökkenti a gazdasági potenciált és a termelékenységet.

hirdetés
Previous post

Közel tíz éven át imádkozott egy nő, hogy „megmentse” meleg férjét

Next post

TranszFeszt – Magyarország transz tematikájú fesztiválja csupa izgalmas programmal