Hírek

Alabama: feloldották az azonos neműek házasodási tilalmát

Callie Granade bírónő péntek este kimondta, hogy az Alabama államban eddig érvényes tilalom – ami a “Házasság szentségéről szóló kiegészítés” (Sanctity of Marriage Amendment) néven futott és a házasság intézményét férfi ésnő kötelékeként határozta meg – alkotmányellenes, és ebből kifolyólag eltöröltetik.

was7397437

“Az Alabamában érvényes tilalom éppen ellentétes hatást fejt ki eredeti céljához képest – azaz nem biztosít megfelelő körülményeket a gyermekek számára. Az azonos nemű párok által nevelt gyerekek pontosan ugyanannyi védelmet és elismerést érdemelnek, mint a különböző nemű szülőké. Az alabamai törvények éppen ugyanúgy sértik az azonos nemű párok gyermekeit, mint a Házasságvédelmi törvény, amit a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezett. Nincs rá bizonyíték, hogy a fent említett törvények bármilyen hatással lennének arra, hogy egy adott pár – legyenek azonos neműek vagy különbözőek – vállalnak-e gyermeket. Épp ezért megállapítom, hogy ez a törvény irraconiális alapokon támogatja a biológiai kapcsolatokat” – indokolta meg döntését Granade.

Mivel a szabályozás azonnal érvénybe lépett, így akár már hétfőn elkezdhetnek házasodni az azonos nemű párok a különböző hivatalokban.

A helyi republikánus főügyész, Luther Strange viszont azt nyilatkozta, igyekszik megakadályozni a közelgő esküvőket: “Csalódottak vagyunk, és felülvizsgáljuk a szövetségi körzeti bíróság döntését. Az ügyben a Legfelsőbb Bíróság határozata lesz a döntő, és annak függvényében fogunk fellebbezni az itteni bírósági döntés ellen.”

Az idei évben Alabamán kívül négy másik állam esetében dönt majd az azonos neműek házasodását illető törvényről a Legfelsőbb Bíróság – ezek a határozatok legkésőbb a nyári hónapokban meg fognak születni.

Reménykedjünk a pozitív fejleményekben.

Forrás: PinkNews

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb