Kultúra

Akár az LMBTQ jogokról is szólhatna a Mary Poppins folytatása

A Mary Poppins visszatér még csak tavaly került a mozivászonra, de a rendező, Rob Marshall máris egy lehetséges folytatásról adott interjút, amelyben újra az emberi jogok kerülhetnének reflektorfénybe.

 

 

A nyíltan meleg rendező, Rob Marshall nevéhez többek között olyan filmek fűződnek, mint a Chicago, az Egy gésa emlékiratai, vagy épp A kis hableány készülő élőszereplős remake-je. A Pink News beszámolója alapján most a riporterek arról kérdezték Marshallt, mennyi esélyt lát a Mary Poppins-filmek egy olyan folytatására, amelyben a Banks család egyik tagja az LMBTQ jogokért küzdene. A válasz pedig igazán pozitív lett.

Már az első filmben is szerepet kaptak az emberi jogok, amikor belecsöppenünk a szüfrazsett mozgalomba Winifred Banks révén 1910-ben. A folytatásban húsz év telt el azóta, és Jane Banks a munkavállalók jogaiért harcol, így felmerül a kérdés, hogy a szereplők milyen jogokért állnának ki egy esetleges folytatásban?

Marshall nem tartja lehetetlennek, hogy ha egyszer elkészítenék a klasszikus musical harmadik részét, és az napjainkban játszódna, a film egyik karaktere könnyedén harcolhatna az LMBTQ jogokért. A „hirtelen” időugrás sem lenne logikátlan a történet szempontjából, hiszen Mary Poppins egy varázslatos lény, aki sosem öregszik.

„Ugye, milyen nagyszerű lenne ez az ötlet? Pontosan ennek kellene történnie. Mint meleg férfi, pontosan tudom, mekkora jelentősége van az LMBTQ jogoknak, és ha a film napjainkban játszódna, pontosan erről szólna. […] Hozzáteszem, nagyon is fontos, hogy felfedezzük az elfogadás minden egyes szegletét az életünkben. Éppen ezért mindent megteszek, hogy erre sor kerüljön.”

 

 

 

Miért imádják a melegek a musicaleket? – A Kaliforniai álom apropóján

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb