Nagyvilág

Akár 20 év börtönbüntetésre is ítélhetnek két férfit Oroszországban

Letartóztattak két orosz férfit, miután egy szomszéd feljelentése alapján szexuális aktust folytattak.

A szomszéd állítja, hogy gyermekei az ablakon keresztül látták a két férfit, a 21 éves Timurt és a 22 éves Danielt, amint vizet öntöttek egymásra, és „valami szexhez hasonlítót csináltak” – számol be a Baza.

A két fiatalembert őrizetbe vették, és a szexuális jellegű erőszakos cselekményekről szóló törvény alapján büntetőeljárást indítottak ellenük. Ha bűnösnek találják őket, 12-től 20 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak, mivel egy 14 év alatti gyermek szemtanúja volt az állítólagos szexuális aktusnak.

Timur és Daniel azt mondták a rendőrségnek, hogy a gyerekek félreértették, amit láttak. Elmagyarázták, hogy azért vetkőztek le, mert éppen egy csőtörést javítottak a hálószobában. A két férfi állítja, hogy heteroszexuálisok, egyiküknek barátnője is van. A Baza szerint, amikor az anyuka találkozott a férfiakkal, azok „nagyon készségesek és kedvesek” voltak, és most „jóvá akarja tenni” a rendőrségi feljelentést, vissza akarja vonni a vallomását, mivel „nem számított arra, hogy a dolgok így elfajulnak”.

De lehet, hogy késő, mivel Timurt és Danielt két hónapra előzetes letartóztatásba helyezték.

Oroszország hírhedt homofób törvényeiről. Vlagyimir Putyin orosz elnök 2013-ban írta alá a hírhedt „melegpropaganda” törvényét, amely tiltja a „nem hagyományos szexuális kapcsolatok” bármilyen „népszerűsítését” a kiskorúak körében.

A jogszabályt azóta is arra használják, hogy felszámolják az LMBTQ szervezeteket, üldözzék az aktivistákat, megakadályozzák, hogy a gyerekek hozzáférjenek a kapcsolódó irodalomhoz, és megakadályozzák, hogy a kiskorúak LMBTQ-témájú tartalmakat nézzenek a streaming platformokon. Júliusban bejelentették, hogy a törvényt a felnőttekre is ki akarják terjeszteni.

 

Oroszország kiterjesztené a “melegpropagandát” tiltó törvényt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin