Hírek

Agyonlőttek egy LMBTI aktivistát Georgia államban

Szeptember 16-án helyi idő szerint este 11:17-kor egy anonim telefonáló bejelentést tett az atlantai Georgia Institute of Technology egyetemi rendőrségén, hogy egy személy késsel és lőfegyverrel felszerelkezve jár a kampuszon.

A kampuszt azonnal lezárták, azonban mint kiderült, Scout Schultz mindössze egy zsebkést hordott magánál. A rendőrök többször próbálták megközelíteni, és rábeszélni, hogy dobja el a kést, azonban Schultz nem reagált. Cserébe azt kiáltotta vissza: „Lőjetek le!” Az egyik rendőr ekkor szíven lőtte az aktivistát, akit 30 perccel később halottnak nyilvánítottak a Grady Memorial Kórházban.

A 21 éves Scout Schultz biszexuális volt, nemi identitását tekintve pedig nem-bináris és interszex; mérnökinformatikusnak tanult a Georgia Institute of Technology diákjaként. Keményen harcolt az LMBTI-jogokért, ő volt az egyetemi Pride Alliance elnöke. A szövetség a következőt nyilatkozta róla: „Scout mindig emlékeztetett minket, hogy kritikusan gondolkodjunk az identitások metszéspontjairól, és hogy milyen sok tényező játszik szerepet az ember élményeiben a kampuszon és azon kívül is.”

 

 

Schultz édesanyja csak azt kérdezgette: „Miért nem használtak valamilyen nem halálos eszközt? Miért nem használtak inkább paprika spray-t vagy sokkolót?” Lynne Schultz azt is elmondta az újságíróknak, hogy gyermeke depressziótól szenvedett és két évvel ezelőtt öngyilkosságot kísérelt meg. Chris Stewart, a család ügyvédje szerint nem arról van szó, hogy Scout meg akart volna halni, hanem valószínűleg idegösszeomlást kapott, és nem tudta, mihez kezdjen.

 

 

Previous post

Érzelmekkel jobb a szex – Így bújnak össze a leszbikus lányok

Next post

Pozitív, IV. fejezet – Szent László Kórház