Kultúra

Ágyban, kettesben – sokszínű fotósorozatot készített egy magyar fotós

Martin Wanda, aki jelenleg a London College of Fashion fotós szakán tanul, sokféle párt mutat be sorozatában.

Fotó: Martin Wanda

Fotó: Martin Wanda

A fiatal fotográfus célja az két éve készülő, Lovers című munkájával, hogy intim környezetben, a saját ágyukban megörökítve a párokat rávilágítson arra, hogy nemtől és szexuális orientációtól függetlenül mindannyian hasonlóak vagyunk.

“Az volt a célom, hogy feltérképezzem a szexualitás változatosságát, és hogy megmutassam a hasonlóságot a heteroszexuális és a homoszexuális kapcsolatok között” – nyilatkozta az alkotó. – “A sorozat kiemelten a szerelem ünnepléséről szól, és megmutatja, hogy a szerelem és a szexualitás nem a biológiai vagy a társadalmi nemen, hanem az egyének személyiségén alapul. A saját szobájukban, a privát környezetükben fotóztam a párokat.”

Fotó: Martin Wanda

Fotó: Martin Wanda

Azzal, hogy Wanda a barátait, az ismerőseit örökíti meg ezekben az intim helyzetekben, olyan elődök munkáira reflektál, mint például Nan Goldin, aki szintén hasonló képeket készített. “Az identitást mint konstrukciót próbálom feltérképezni a posztmodern korban – mind szexuális, mind pedig szubkulturális értelemben” – mondta el a fotográfus.

Wanda arra is kitért a projekt leírásában, hogy az identitások felfedezésén kívül szélesebb körben milyen hatása lehet a képeinek: “Természetesen hem gondolom, bogy önmagában ez a munka megváltoztatná a világot, de őszintén vallom, hogy ha több fotós és művész foglalkozna az LMBT kultúra jelenlegi témáival és a társadalmi nem körüli kérdésekkel, az növelné ezeknek a témáknak az elfogadottságát a társadalom egészében.”

Wanda további munkáit a weboldalán tudjátok megnézni.

loversjoined

lovers7

loversjoined2

lovers8

Previous post

„Még az idősebb generációk tagjai is természetesen kezelik” - interjú Fekete Jonatánnal

Next post

5 szexi focista