Nagyvilág

Agresszív LMBTQ-közösségekkel riogat a magyar kormány amerikai lobbistája

A Magyar Nemzet készített interjút David Reaboi lobbistával, akit a washingtoni magyar nagykövetség tavaly szeptemberben bízott meg Magyarország érdekeinek tengerentúli képviseletével. Az “erdélyi zsidó felmenőire rendkívül büszke, ámde már Amerikában született” férfi az interjúban többek között arról beszél, mi vár a Magyarországhoz hasonló országokra Joe Biden elnöksége idején.

Ahogy az újság a maga elfogulatlan módján fogalmaz: “Joe Biden elnöksége alatt nem lesz könnyű dolga azoknak az országoknak, amelyek nem hódolnak be a bevándorlást istenítő és az LMBTQ-közösségek agresszív nyomulását támogató, a balliberális ideológia vakságában vergődő demokraták zsarnokságának.

 

Szivárványzászló a budapesti amerikai nagykövetség erkélyén 2019 júliusában

 

Mint ismert, a tavaly novemberi amerikai elnökválasztást 7 millió szavazatnyi előnnyel, minden korábbi rekordot megdöntve a Demokrata párti Joe Biden nyerte. A veterán politikus hangos támogatója az LMBTQ-közösségnek, 2016-ban egy meleg párt a saját otthonában adott össze, novemberi győzelmi beszédében külön kiemelte a transzneműeket és felálló kabinetjébe meleg politikust is jelölt miniszternek.

A Magyar Nemzet kérdésére, hogy egy ilyen elnöktől mit várhat Magyarország és a hozzá hasonlatos országok, Reaboi a következőt felelte:

Van néhány ország a világban, amelyik hasonló helyzetben van, méghozzá azok, amelyekben jobboldali kormány van hatalmon, illetve amelyekben a társadalom többségének még ma is fontosak a hagyományos értékek. Általában ezt a globalizmus kontra nacionalizmus vitájaként szokták jellemezni a politikai elemzők, de szerintem ez nem fedi teljesen azt, amiről szó van. Egy jó barátom, aki korábban a Fehér Házban dolgozott, ezt úgy hívta, hogy „kék zsarnokság”. Ez a koncepció elsősorban az Egyesült Államok fogalmi keretében értelmezhető, hiszen itt a kék színt jellemzően mindenki a demokratákkal társítja, de maga az elmélet messze túlnyúlik Amerika határain. Vegyük például Brazíliát és az erősen jobboldali Jair Bolsonaro elnököt, vagy Izraelt és a szintén jobboldali Benjamin Netanjahut, de idetartozik Lengyelország is. Ők mind szembemennek azokkal a nemzetközi baloldali erőkkel, amelyek istenítik a bevándorlást és az LMBTQ-közösségek agresszív nyomulását. Ezek ellen az országok ellen használják előszeretettel fegyverként a jogállamisággal kapcsolatos vádakat. A „kék zsarnokság” azonban szinte már-már őrülten ragaszkodik a saját eszméihez, másfajta véleményt vagy szemléletmódot nem tűr meg, és szinte a vallási fundamentalizmushoz hasonlít az az ideológiai vakság, amiben élnek. Biztosra vehető, hogy azoknak az országoknak nem lesz könnyű dolga Biden elnöksége alatt, amelyek nem akarnak behódolni a „kék zsarnokságnak”.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb