Kultúra

Adore Delano, a punk istennő drag queen megidézi Madonnát

A RuPaul’s Drag Race történetében Adore Delano az egyik legtehetségesebb énekes, aki feltűnt eddig a műsorban. Debütáló albumával a harmadik helyen nyitott a Billboard dance/elektronikus listáján, és az 59. helyen a Billboard 200-as albumlistáján – ezzel pedig a Drag Race versenyzők közül (eddig) a legmagasabbra jutott.

 

 

A 28 éves Delano már a harmadik stúdióalbumánál tart, és míg az első két lemezénél a drag queenektől “elvárt” popos vonal közelében maradt, a tavaly megjelent Whatever esetében már a punk és a grunge dominál.

Első hallásra talán szokatlan a párosítás, de egy punk istennő drag queent csak imádni lehet. Imádatra a nemrég elkészült új videó is lehetőséget ad – a 27 Club kisfilmje részleteiben vizuális tisztelgés Madonna Like a Prayer klipje előtt, a vallásos ikonográfia bőséges használata láttán nehéz is másra gondolni.

A dalt még 26 éves korában írta, amikor nehéz időszakot élt át. Folyamatosan úton volt a turnék miatt, nem dolgozott fel személyes drámákat, ahogy nem tudta feldolgozni a családjában történt haláleseteket sem.

“Egy drogokkal teli, furcsa világba kerültem, és döntenem kellett. Ezt fogom továbbra is csinálni? Mert tudtam, hogy rossz vége is lehet.”

Erre utal a dal címe is, azokra a legendás művészekre, akik 27 éves korukban hunytak el, többek között mint Amy Winehouse, Janis Joplin, Jimi Hendrix és Kurt Cobain is.

“A klipben a patkányok jelképezik azokat, akik megpróbálnak befutni Hollywoodban, míg a kígyó a hírnév csábítását jeleníti meg.”

 

 

 

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Meleg párt botoztak meg nyilvánosan Indonéziában

Next post

A nemzetbiztonságot veszélyeztetné a homoszexualitás indiai dekriminalizálása