Itthon

Adományokat gyűjt a Budapest Pride az idei felvonulás megvalósításához

Sokkoló volt az elmúlt két év! Elfogadást népszerűsítő mesekönyv elleni fellépés, az azonos nemű párok örökbefogadásának ellehetetlenítése, a jogi név- és nemváltás betiltása és legújabban az LMBTQ emberekkel kapcsolatos felvilágosítás megtiltása: ez mind az utóbbi 2 évben történt. Ahhoz, hogy kiállhassunk közösen jogainkért, és hallassuk hangunkat, a te adományodra is szükség van! Támogasd a 27. Budapest Pride Felvonulást!” – olvasható a Budapest Pride felhívásában, amely most 2,5 millió forintnyi adományt gyűjt annak érdekében, hogy július 23-án a felvonuláson tudjanak járművet indítani, színpadot állítani és biztosítani a menetet.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy államoktól és pártoktól függetlenül működnek – ugyanakkor a független pályázati lehetőségek csökkennek, az Európai Unió támogatási rendszeréből sok téren ki vannak szorítva az LMBTQ szervezetek, és az aktuális politika kifejezetten ellenséges a hozzájuk hasonló civil szervezetekkel.

A mi lelkesedésünk és a csatlakozó közel 400 önkéntes munkája rengeteget számít, de anyagi források nélkül nem elég. A Felvonulás megtartásához felszerelésekre, szolgáltatásokra is szükségünk van, amik pénzbe kerülnek és elengedhetetlenek.

Az adományokat a következő költségek fedezéséhez kérik:

  • Járműbérlés és zene a járműre (600 000 Ft) – hogy tovább haladjunk az egyenlőség felé
  • Hangosítás, áram és színpadi eszközök (950 000 Ft) – hogy messzire hallatszódjon a hangunk
  • Önkéntesek felszerelései és képzései, mentő (950 000 Ft) – hogy a biztonság és a szabadság ne zárja ki egymást

Az adományok mellé – annak mértékétől függően – a Budapest Pride különböző tárgyakat ad ajándékba, mint például kitűzőt, karkötőt, pólót és vászontáskát. Részletek az adománygyűjtő oldalon.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb