Kultúra

Ádám&Dani – A szivárványzászló története

A szivárványzászló és az LMBTQ közösség évtizedek óta szorosan kapcsolódik egymáshoz. Ott lobog szerte a világon a pride felvonulásokon, ahogyan büszkén viselik sokan kabátjukon, vagy hátizsákjukon is a sokszínűség és az egyenlő emberi jogok szimbólumaként.

Kik és miért használták először? Hány színből állt az eredeti zászló és mit jelképeznek az egyes színek? Mi lett a sorsa a rózsaszínnek és a türkizkéknek? Hogy fog kinézni a jövő szivárványzászlaja?

Minderre választ ad a Humen Online főszerkesztője, Kanicsár Ádám András és szerkesztője, Waliduda Dániel az Ádám&Dani blog legújabb részében!

Ádám&Dani – A szivárványzászló története

A szivárványzászló és az LMBTQ közösség évtizedek óta szorosan kapcsolódik egymáshoz. Ott lobog szerte a világon a pride felvonulásokon, ahogyan büszkén viselik sokan kabátjukon, vagy hátizsákjukon is a sokszínűség és az egyenlő emberi jogok szimbólumaként. De vajon kik és miért használták először? Hány színből állt az eredeti zászló és mit jelképeznek az egyes színek?

A vlog eddigi videóiról itt olvashatsz és nézheted meg őket:

Az Ádám&Dani kéthetente, vasárnaponként jelentkezik új videóval. A YouTube-csatornára iratkozzatok fel itt, a vlog Instagram fiókját pedig keressétek az @adamesdanivlog felhasználónév alatt, vagy kattintsatok ide:

Ádám&Dani (@adamesdanivlog) * Instagram photos and videos

217 Followers, 5 Following, 19 Posts – See Instagram photos and videos from Ádám&Dani (@adamesdanivlog)

Previous post

A hadsereg segítségével vadásznak LMBTQ emberekre egy indonéz városban

Next post

A Kitörölt fiút ajánlja híveinek egy keresztény lelkész