KultúraSziget2018

Abszurd, aktuális, lélegzetelállító és tüzes – Cirque du Sziget

Guinea, Marokkó és Kambodzsa varázslatos világa is megelevenedik a 900 férőhelyes Cirque du Sziget sátrában. A Groupe Acrobatique de Tanger csapata egyenesen Észak-Afrikából érkezik a Szigetre. Ne hagyd ki előadásukat, ahogy a guineai Afrique en Cirque, a kambodzsai Circus Phare, a japán ACE-K és a szabadtéri tűzzsonglőr bemutatókat se!

 

 

• Nyolc mindenre elszánt akrobata, élőzene és lélegzetelállító trükkök egyenesen Guineából – az Afrique en Cirque csapatának előadásában afrikai tradíciók és az észak-amerikai kortárs cirkusz elemei keverednek egy színes és életigenlő előadásban. Ne lepődj meg, ha másnap újra megjelensz 23:30-kor a Cirque du Sziget sátrában.

• Hasonlóan függővé tehet a Groupe Acrobatique de Tanger szintén afrikai csapatának Halka című előadása. Ősi tradíciókon alapuló egyedi stílusukon keresztül kérdőjelezik meg saját világnézetüket, és fedezik fel az ellentmondásokat, amelyekkel mindennapi életük során találkoznak – háttérbe vonulni és láthatatlanná válni, vagy éppen előtérbe helyezkedni és élvezni a sikert; megtartani az autentikus forrásokat vagy ihletet meríteni az őket érő megannyi hatásból. A zene szintén erős kifejezőeszközük: különleges dallamaikat is megosztják a nézőkkel, miközben arról a szabadságról mesélnek, ami lehetővé tette számukra megannyi határ átlépését – legyen szó földrajzi, kulturális, nemi vagy éppen osztályok közötti választóvonalakról.

 

 

• Mihez kezd egymással egy táncos és egy BMX-es, ha hirtelen egy hip-hop párbaj kellős közepén találják magukat? Gyere, és nézd meg a brit Etta Ermini Dance Theatre előadását!

• Milyenek lehetnek a kambodzsai fiatalok mindennapjai? Ismerd meg őket a Phare Circus előadásában! Remény, bonyolult szerelmi viszonyok, humor és emberség egyesül ebben a modern kori mesében. Az élőzenei kísérettel kombinálva garantált az egyedi szórakozás, ínyenceknek kifejezetten ajánlott.

• Magányos, kissé frusztrált férfi. Hétközben a postánál dolgozik, a vasárnapjait horgászással tölti. Nem túl változatosak a mindennapjai, de azért boldogan éli őket, amíg hirtelen rá nem döbben, hogy horgászat közben a folyó partján átváltozhat híres teniszcsillaggá, vagy bárkivé, aki csak eszébe jut. Elég abszurdnak hangzik? Az is lesz. A nevetőizmokat kezdd el időben edzeni, hogy tuti bírd szuflával!

 

 

• Japán is képviselteti magát a repertoárban. Csak győzd követni ACE-K lélegzetelállító mozdulatait, ahogy nindzsa-gyorsasággal mutatja be akrobatikus és zsonglőrtrükkjeit lenyűgöző precizitással. Kihívás lesz, az biztos.

• A tűzzsonglőr-bemutatók természetesen nem maradhatnak el idén sem. Minden este más és más csapat lép fel, megmutatva, hányféle módon lehet játszani a tűzzel. Lesz optikai illúzió, manipuláció, méteres lángcsóvák, lángfolyam teáskannából, villáról tűzevés, kontakt kard, sárkánybot, főnix szárny, véletlenből kibontakozó játék két nő és egy férfi között, megfűszerezve rivalizálással és féltékenységgel, és megjelenik Balrog, a tűzdémon is, aki pusztulást hozhat a világra. Képes lesz megfékezni a nagymester a fenevadat? Utóbbi kiderül az utolsó napon a Tűzfészek Társulat látványos előadásából, de a korábbi napok többi műsorait sem érdemes kihagyni. Egy biztos: az előadások garantáltan feltüzelnek.

 

 

 

CIRQUE DU SZIGET
Augusztus 9. és 14. között

14:00 Sátor
A Fővárosi Nagycirkusz, a Sziget Fesztivál, a The 7 fingers és a Baross Imre Artistaképző közös produkciója (CAN/H): RENGETEG – Looking out

15:00 Szabadtéri színpad
Etta Ermini Dance Theatre (UK): Roadworks

17:00 Sátor
Phare Circus (CAM): Khmer Metal

18:00 Szabadtéri színpad
The Loser Show (I)

18:50 Szabadtéri színpad
La Sbrindola (I)

20:00 Sátor
Groupe Acrobatique de Tanger (MOR): Halka

21:00 Szabadtéri színpad
ACE-K (J)

23:30 Sátor
Afrique en Cirque (CAN/GUI)

 

SZABADTÉRI SZÍNPAD – TŰZSZÍNHÁZAK
naponta, 21:30-tól

AUG. 9. Gustavo Ollitta & Lucero Ponce (BRA/PER): Equilibra

AUG. 10. Tűzmadarak: All in Two – Stromboli típusú vulkánok

AUG. 11. Tűzmadarak: Two Ladies

AUG. 12. Tűzmadarak: Flying Swords

AUG. 13. Tűzfészek társulat: Victorian Tales

AUG. 14. Tűzfészek társulat: Summoning Balrog

 

 

 

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Sziget Fesztivál 2018 - Elszabadult testek

Next post

Harmincezren vettek részt a jeruzsálemi pride-on