Kultúra

ABBA-slágerekből készít lemezt Cher

A 72 éves Oscar-, Emmy-, Grammy- és Golden Globe-díjas énekesnő, színésznő, a „popzene istennője” a Today Show című reggeli amerikai tévéműsorban jelentette be: ABBA-dalokból tervez lemezt készíteni.

Cher nemcsak szerepel, de egy dalt is énekel a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmmusicalben, amelyet a hazai mozik holnaptól játszanak – az általa énekelt Fernando című szám pedig cikkünk végén hallgatható meg.

A mű a tíz évvel ezelőtt bemutatott és világszerte nagy sikert aratott zenés vígjáték, a Mamma Mia! folytatása. A Mamma Mia! minden idők legnagyobb bevételét hozó filmmusicale, több mint 615 millió dollárt (átszámítva 170 milliárd forintot) hozott.

Az amerikai sztár Ruby Sheridan szerepét játssza a folytatásban, ő a főszereplő Donna (Meryl Streep) édesanyja, Sophie (Amanda Seyfried) nagymamája. A további szereplők között van Pierce Brosnan, Julie Walters, Lily James, Colin Firth és Andy Garcia is.

 

Filmajánlónk a filmről itt olvasható:

https://humenonline.hu/filmajanlo-mamma-mia-sose-hagyjuk-abba/

 

Miután elénekeltem a filmben a Fernando című dalt, úgy gondoltam, jó móka lenne egy teljes albumot megcsinálni ABBA-számokkal, így aztán belevágtam” – bár részleteket nem árult el a lemez megjelenési időpontjáról, azt elmondta, hogy nem egyszerűen elénekelte az ABBA sikerszámait. “Nem úgy történt, ahogy elképzelnél egy ABBA-feldolgozást, mert máshogy közelítettem meg a dolgokat” – tette hozzá.

Cher kitért arra, hogy korábban háromszor látta a Mamma Mia! musicalt a Broadway-en és nagy rajongója lett a darabnak, együtt táncolt a nézőkkel a folyosón.

Az énekesnő 24 stúdiólemezt készített az elmúlt hat évtizedben. 72 éves kora ellenére rendszeresen fellép Washington DC, valamint Las Vegas bárjaiban, ősszel pedig ausztráliai turnéra indul.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb