Kultúra

„A zenekarok ne csak ruhamárkákat, hanem világnézeteket is képviseljenek” – Interjú a The Biebers-szel

Az idei Pride záróbulijaként július 7-én a Budapest Parkban rendezték meg a Rainbow Partyt, ahol többek között az egyik kedvenc magyar bandánk, a The Biebers is fellépett. A fiúkkal a Pride-ról, az LMBTQ közösségről és jövőbéli terveikről beszélgettünk.

Mit gondoltatok, amikor felkértek titeket, hogy koncertezzetek a Rainbow Partyn?

Egyrészt szupernek tartjuk, hogy egy olyan nagyszabású bulivá nőtte ki magát a Rainbow Party, hogy idén már a Budapest Parkban rendezték meg; másrészt nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy felléphettünk. Ezzel a fellépéssel is azt a mentalitást közvetítjük, amit eddig is. Úgy érezzük, hogy mi is és a közönségünk is nagyon nyitott a világra.

 

Mennyire érzitek magatokhoz közel az LMBTQ társadalmat? Vannak például az ismerőseitek között is LMBTQ személyek?

Rengeteg olyan barátunk van, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak. A színházban és a zenei életben is dolgozunk, egy olyan közegben, ami sokkal nyitottabb, és úgy gondoljuk, sokkal érzékenyebb, mint más közösségek. A művészeknek a munkájuk része, hogy érzelmeket fejezzenek ki és kiálljanak a számukra fontos társadalmi ügyek mellett. Megtisztelőnek érezzük, hogy a zenekarunkat méltónak tartják rá, hogy az LMBTQ társadalom üzenetét közvetítse mások felé. Szerintünk fontos, hogy a a zenekarok ne csak ruhamárkákat, hanem világnézeteket is képviseljenek.

Szerintetek miért van szükség a Pride-ra? Mi a legfontosabb üzenete Magyarországon?

Mindig szükség van az ilyen eseményekre, legyen szó bármilyen közösségről, kisebbségről, bármilyen világszemléletről. Ezek azok a pillanatok, amikor különböző emberek találkoznak egymással, közösségek épülnek, amelyek sokszor változást hoznak magukkal.

Nemcsak a külvilág felé mutatnak vagy jeleznek valamit, hanem gondolatokat és terveket is cserélnek, összefognak. Megfelelő emberek találkoznak a megfelelő emberekkel, akikkel együtt jó célokat valósítanak meg.

 

 

Felléptek az EFOTT-on, a FEZEN-en, Strand Fesztiválon. Tudtok pihenni is a nyáron?

Idén tavasszal egy fantasztikus klubturnét csináltunk, Soprontól Debrecenig rengeteg helyen jártunk az országban, amelyeket azért is imádunk, mert sokkal közelebbi kapcsolatunk lehet egy klubkoncerten a közönségünkkel. Most, hogy már elkezdődtek a fesztiválok, jó újra nagyszínpadokon ugrálni. Pihenni nem fogunk, viszont annál több időt fogunk a színpadon, a buszon és a backstage–ben tölteni, a legnagyobb örömünkre!

Mit tudhatunk a harmadik lemezetekről? Készül már?

Idén részben tudatosan nem készülünk lemezzel, inkább több különálló dalra szeretnénk koncentrálni. Úgy érezzük, a közönség sem feltétlen tudja már befogadni a nagylemezes formátumot, és nekünk is sokkal nehezebb kommunikálni például 15 új dalt. Ettől függetlenül az új dalok már nagy tempóban készülnek, a hamarosan megjelenő számunk egy meglepetés lesz: egy olyan külföldi szám magyar feldolgozása, amit már régóta meg szerettünk volna csinálni.

 

 

A Rainbow Party idei szlogenje: „Merj nagyot álmodni!” Nektek mi a legnagyobb álmotok?

Eddig minden évben kitűztünk magunk elé célokat, amelyeket többé-kevésbé sikeresen teljesítettünk is. A zenekar megalakulása óta ilyen volt például, hogy a legnagyobb fesztiválokon zenélhessünk, hogy legyen nagylemezünk, teltházas legyen egy nagy fővárosi klub, vagy a legújabb tervünk, hogy legyen a zenekarnak saját merchandise terméke, pólója, baseball sapkája. Nem vagyunk az a zenekar, aki szeret a babérjain ülni, saját magunkkal szemben is maximalisták vagyunk, és nyilván tisztában voltunk vele, hogy ahogy haladunk, új célokat kell meghatároznunk. Nagy álom lenne egy saját teltházas Aréna-koncert, de odáig még nagyon-nagyon hosszú út vezet. Viszont jó látni több magyar zenekarnál is, hogy ez is megvalósítható, nagyon sok munkával és alázattal.

Tegdes Péter

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Drámakirály – Ez nem a gyerekekről szól, csak a gyűlöletről

Next post

A legszínesebb pillanatok az idei London Pride-ról