Hírek

A World of Warcraft nem engedélyezi a játékban az LMBTQ neveket

A Blizzard játékfejlesztő cég támadások kereszttüzébe került, miután önkényesen megváltoztatta egy queer-barát klán (guild) nevét a World of Warcraftban.

Egy játékcsapat a GAY BOYS, azaz Meleg fiúk nevet adta a klánnak, amelyet azonban a Blizzard egyik adminisztrátora mindenfajta előjel nélkül megváltoztatott Guild ZFXPK-ra, ami valójában egy algoritmus alapján létrehozott, véletlenszerűen alkotott név. A csapat természetesen felvette a kapcsolatot a céggel, amely felvilágosította őket arról, hogy néhány játékos többször jelentette nekik: a klán neve szerintük nem megfelelő – számol be róla az Out.

 

 

A klán tagjai többször kaptak már homofób üzeneteket a játékon belül, amit jelentettek is. Most azonban a történtek fényében egy játékon belüli tüntetést terveznek, hogy felhívják a problémára a cég figyelmét, akik talán lépnek is az ügyben.

„Vannak olyanok, akik nem találták megfelelőnek a nevünket. Azzal, hogy engedelmeskednek a kérésüknek, a cég valójában azt jelzi, hogy egyetért velük, ami meg kell hogy mondjam, egy évtizednyi World of Warcraft játék után eléggé meglep” – nyilatkozta a csapat egyik tagja.

Nem ez volt az első eset, hogy egy klánnak megváltoztatták a nevét, és a moderátor már 2006-ban is azzal érvelt, hogy a játékosoknak nem kellene olyan nevet választaniuk, amellyel okot adnak a homofób támadásokra.

„Úgy érezzük, hogy az LMBTQ-barát klánok reklámozása legtöbbször a játékosok bántalmazásával végződik, amire talán nem került volna sor egy kevésbé feltűnő névvel. Ha átolvassák a szabályzatunkat, észrevehetik, hogy a szexuális orientációra vonatkozó zaklatás elkövetésére irányuló büntetés a játékból való ideiglenes felfüggesztést jelenti. Mivel azonban láthatóan nem ez állt a háttérben, csupán egy figyelmeztetést küldtünk”

– állt a 2006-os esetről szóló nyilatkozatban.

Most azonban évekkel később úgy tűnik, a cég visszatért ahhoz a módszerhez, hogy törli azokat a klán-neveket, amelyek arra utalnak, hogy a játékosok az LMBTQ – közösség tagjai. Nem ez az egyetlen eset, amellyel a Blizzard felháborodást váltott ki, ugyanis megbüntettek egy másik játékost is, amiért kifejezte támogatását a Hong-kongban zajló tüntetések mellett.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb