Nagyvilág

A volt vatikáni nagykövet szerint a melegek miatt tört ki a háború

 

A 81 éves Carlo Maria Viganò a katolikus egyház érseke, aki a Vatikán apostoli nunciusaként, azaz nagyköveteként 2011 és 2016 között az Egyesült Államokban szolgált. Az érsek ezen a héten egy hosszú esszében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szemére veti, hogy támogatja a nemek közötti egyenlőséget, az abortuszt és a zöld gazdaságot, és legfőbb bűnét, az LMBTQ emberek elfogadását pedig az orosz invázió egyik fő okának minősítette, számol be róla a Washington Blade.

Viganò érsek az orosz állami propagandát ismételve írt a háborúról, és szerinte az ukrán elnök az Európai Unió bábja. Oroszország inváziójának védelmében írt esszéje nem sokkal azután látott napvilágot, hogy Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje és Vlagyimir Putyin szövetségese vasárnapi prédikációjában a háborúval kapcsolatban azt mondta, hogy az a melegfelvonulások miatt tört ki.

A hírhedten melegellenes nézeteket valló Viganò azután kényszerült lemondani nagyköveti tisztéről, hogy Ferenc pápa amerikai látogatása során találkozót szervezett a pápa és Kim Davis között. Davis az amerikai homofóbok szimbolikus alakja, aki hivatalnokként megtagadta, hogy azonos nemű házaspárok számára házassági anyakönyvi kivonatot állítson ki. A találkozó megkérdőjelezte Ferenc pápa befogadó üzenetét. A New York Times szerint minderről utólag azt mondta a pápa, hogy “Nem tudtam, ki volt az a nő, és Viganò becsempészte, hogy köszönjön nekem – és persze egésznek nagy nyilvánosságot adtak”.

 

 

A pride felvonulásokat okolja Ukrajna invázójáért az orosz pátriárka

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb