Hírek

A volt pápa szerint a melegházasság az Antikrisztus jelenlétét mutatja

 

A 2013-ban lemondott XVI. Benedek pápa a modern társadalom kríziséről beszélt, amelyben szerinte az abortusz és a melegházasság “az Antikrisztus spirituális erejének” a megmutatkozása.

Hétfőn jelenik meg a német újságíró, Peter Seewald életrajzi könyve az emeritus pápáról, amely végén a volt egyházfővel készített interú szerepel. A több mint 1000 oldalas könyvben az interjú utolsó kérdésére válaszolta a fentieket a Corriere Della Sera beszámolója szerint.

“Száz évvel ezelőtt mindenki abszurdnak tartotta volna, hogy a homoszexuálisok házasságáról beszéljünk. (…) A modern társadalom a keresztényellenes hitvallás kellős közepén jár, és aki ellenzi (a melegházasságot), azt a társadalom a magából való kiszorítással bünteti. Az Antikrisztus spirituális hatalma ma már több, mint természetes, ami ellen csak a teljes keresztény egyház közös imájával lehet ellenállni.”

Nem ez az első alkalom, hogy Seewald a volt egyházfővel készít kötetet. A 2016-ban megjelent “Végső beszélgetések” című interjúkötetben XVI. Benedek azt mondta, regnálása nem volt a legsikeresebb, de legalább megtörte a vatikáni meleglobbit. Hivatalban töltött idejét azért nem tekinti kudarcnak, mert megállította a homoszexuális propaganda szolgálatába álló befolyásos egyházi vezetők csoportját.

 

 

A nácizmushoz hasonlítja a melegek elleni diszkriminációt a pápa

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb