Lifestyle

A világverseny szervezési csúszása miatt késik a Mr. Gay Hungary

 

Tavaly ilyenkor már egy hónapja túl voltunk a tíz év után újra megtartott verseny magyar fordulóján, és a győztes Pusztai Olivér már javában készült a világversenyre. A következő Mr. Gay Hungary választás az eredeti tervek szerint idén is novemberben zajlott volna – aztán a világversenynek helyt adó Fokváros kihátrált az esemény támogatása mögül.

A helyszínválasztással már tavaly augusztusban is nem várt gondok adódtak, amikor Hongkong visszalépésével a Mr Gay World versenyre új helyszínt kellett keresni. Akkor a dél-afrikai Fokváros ugrott be a távol-keleti metropolisz helyett, most pedig a világverseny szervezőinek éppen Fokvárossal nem sikerült megegyezniük.

A magyar verseny szervezésénél alapvető szempont, hogy a győztes a világversenyen is képviselhesse hazánkat, most azonban a helyszín körüli bizonytalanság miatt még az is kétséges volt, hogy egyáltalán megtartják-e majd a következő Mr Gay World-öt. A nemzetközi rendezvény helyszíne körüli helyzet csak november végére rendeződött – akkor, amikor elvileg a magyar fordulónak már le is kellett volna zajlania az eredeti menetrend szerint.

 

 

Az időpont azonban olyan szempontból nem volt szerencsés, hogy itthon november végén már nem lehet elindítani a magyar fordulót, mert akkor a döntő a karácsony körüli időszakra esett volna, ráadásul extra kevés felkészülési ideje is maradt volna a versenyre az indulóknak. Így az a döntés született, hogy a kényszerű csúszás miatt a következő hazai verseny 2020 első negyedévében kerül megrendezésre, úgy, hogy a győztes az eredeti terveknek megfelelően részt vehessen 2020. május 3-án a Mr Gay World döntőjén is.

Amit ismét a Dél-Afrikai Köztársaságban tartanak, a Fokvárostól nagyjából félezer kilométerre lévő üdülővárosban, Knysnában – ami egyébként az előző évben is a helyszínt biztosította, és akkor az ausztrál tévés séf, Jordan Bruno fejére került a képzeletbeli korona. A világverseny igazgatója, Eric Butter a helyszín körüli mizéria miatt azt nyilatkozta, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy Dél-Afrikában tartják a döntőt, és feltett szándéka elvinni az országból a rendezvényt.

Ami a hazai fordulót illeti, az máris látszik, hogy a tíz év kihagyás sok volt itthon, és a jelentkezők csak azután bátorodtak fel, hogy a tavalyi verseny után megbizonyosodtak arról, hogy komoly a dolog – idén aztán már nagyságrendekkel többen jelentkeztek.

 

A végére pedig maradt egy bónusz hír is: Tavaly sokan méltatlankodtak a kommentszekcióban, hogy nekik tucatnyi ismerősük van, aki jobban néz ki, mint egy-egy induló, sőt, a saját fodrásza, könyvelője, vízvezeték-szerelője vagy zöldségese is jobban néz ki. Ezt eszünk ágában sincs kétségbe vonni, de ha az illető nem jelentkezett a versenyre, akkor nem tudunk mit csinálni. Illetve egy valamit mégis. Ha úgy érzed, van olyan ismerősöd, akit el tudnál képzelni a Mr Gay Hungary mezőnyében, akkor dobj egy üzit az illető nyilvános(!) Instagram profiljával. (Azért legyen nyilvános, mert különben nem lehet látni a képeit). Itt egyetlen, de komoly szűrőnk van: ilyen javaslatot csak-és-kizárólag olyan olvasónktól fogadunk, aki már eleve a Facebook-oldalunk követője. Reményeink szerint ezzel ki tudjuk szűrni a vicces kedvű heteró gimiseket, akik egy-egy haverjukat ajánlanák melegen.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb