Sziget2019

A világsztárokon túl is van élet – Sziget Fesztivál

A legtöbb napijegyet a világsztárok miatt vásárolják meg a Szigetre, de a bérletesek többsége rajong a kulturális programokért vagy éppen a kisebb nevű előadókért is. Xavier Rudd, Alma, Cirque Inextremiste, Cie Ekart, Circus Raj – ízelítőt adunk neked, hogy miért érdemes alaposabban szétnézni a programok között, és megnézni olyan előadókat vagy produkciókat, amikkel eddig még nem találkoztál.

 

 

Xavier Rudd Ausztrália egyik ikonikus hangja. A 41 éves zeneszerző-énekes több hangszeren is játszik, dalaiban olyan témákkal foglalkozik, mint a spiritualitás, az emberiség, a környezetvédelem vagy a bennszülött ausztrálok. Egyik legismertebb dala a Spirit Bird. 2015-ben az Egyesült Nemzetek Szervezetével együttműködésben adott ki egy albumot, ami hirdeti a kulturális megértést és elítéli a rasszizmust.

Alma egy finn tehetségkutatóban tűnt fel még 2013-ban. Az igazi áttörést azonban az elmúlt években megjelent Karma, Dye My Hair és Chasing Highs című slágerei hozták meg neki. Dua Lipa tavaly meghívta a BBC Live Lounge műsorába egy közös éneklésre, és van egy közös száma Tove Loval is (Out of My Head). Erőteljes hangjáról és zöldes neonsárga hajáról könnyű felismerni.

 

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

A Cirque Inextremiste Extension című legújabb darabjában a három főhős különleges kalandra indul, ugyanis Rémi kerekesszéke elvesztése után egy kisebb markológép kezelőjeként tér vissza a színpadra. A gép, akárcsak egy páncél, hihetetlen erőt és pontosságot biztosít Rémi számára, aki mechanikus akrobatává, szinte szuperhőssé válik. Ne hagyd ki ezt az előadást, ha valami egyedire vágysz!

Úgy gondolod, már kihaltak a dodók? A Cie Ekart francia utcaszínház társulata nem értene veled egyet. Hosszas genetikai kutatást követően életre hívtak két gyönyörű példányt, akiknek a hátán bátor kutatók kelnek útra, hogy fenekestül felforgassák mindennapjaidat a Szigeten. Dodóháton járják végig a fesztivált, hogy új barátokat szerezzenek, és megtudjanak rólad mindent, amit fontosnak tartanak – vagyis minden apró részletet.

 

 

Rádzsasztán, a legősibb indiai utcai mutatványosok örökségét őrző tartomány az otthona a Circus Raj nagyszerű utcai cirkuszi produkciónak. Az akrobaták, kötéltáncosok, bűvészek, bábosok és táncosok élénk és színes világa kel életre az előadásban, amely tele van meglepetésekkel, ahol a drámai pillanatokat nevetés oldja, lenyűgözve mindenkit.

Zsebedits Patrik

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb