A Vatikánban kérte meg párja kezét az amerikaifoci-sztár

Michael Sam, a National Football League – azaz a legnagyobb amerikaifutball-szövetség és egyben a világ legnézettebb bajnoksága – játékosa történelmet írt, amikor a játék történetében először nyíltan vállalta fel, hogy a férfiakhoz vonzódik.

A férfi egy ideje már boldog párkapcsolatban él, barátja Vito Cammisano, akinek január elején kérte meg a kezét és boldogan igent mondott! Ha ennyi jó hír nem lenne elég, most kiderült az is, hogy különlegesen helyen került sor az eljegyzésre, méghozzá a vatikáni Szent Péter bazilika tornyában. Érdekes helyszínválasztás, különösen annak fényében, amit Ferenc pápa a napokban a meleg párokról nyilatkozott Ázsiában.

A szép pillanatról fotó is készült:

Michael Sam

A fiúk korábban a Missouri Egyetemen ismerkedtek meg, Sam az itt is látható fotót nemrég posztolta, egyben megköszönve vőlegényének, hogy különlegessé tette huszonötödik születésnapját.

Michael Sam2

A pár az év elején Nyugat-Európában pihent, a Vatikán és Róma mellett eljutottak Madridba és Londonba is. Michael Sam Oprah Winfrey egy korábbi műsorában beszélt arról is, hogy coming outja óta, számos, még mindig bújkáló NFL-es focista kereste meg és gratulált bátorságához.

Forrás: Pinknews

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb