Itthon

A Vatikán visszautasítja, hogy a szivárványos jelképek miatt történnek a katasztrófák

Utca az árhullám levonulása után Bad Muenstereifelben / fotó: AFP

 

A Németországban és Belgiumban pusztító áradásokban eddig legalább 150 ember vesztette életét. A természeti csapásra Jurák Kata, a PestiTV és a Pesti Srácok munkatársa rögtön megtalálta a magyarázatot:

„Azt hiszem, a szivárvány átértelmezése, a jelkép eredeti jelentésének meggyalázása nem várt következményekkel jár a haladó nyugati országok számára. Itt halkan jegyezném meg, hogy Isten nem csak egy szelíd, jóságos öregúr, mint ahogyan a haladó liberálisok elképzelik, hanem Júda oroszlánjaként is említi a Biblia. Nem igazán jó döntés feldühíteni.”

Mint írja, „a meggyalázó országok, nemzetek számára küld az Isten egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy ennek milyen következményei lehetnek”.

Aki lemaradt volna, szintén Jurák volt az, aki a homofób propagandatörvény irányába eltérített pedofiltörvény elfogadása előtt azt követelte a rendőrségtől, hogy listázza az ellene tüntetőket, mert azok mind potenciális pedofil bűnözők.

Kicsit úgy tűnik ezután, hogy szegény Jurák Kata a propagandamédia Schobert Norbertje, akinek folyamatosan valami égbekiáltó marhaságot kell mondania, hogy foglalkozzanak vele.
Csakhogy mostani megszólalásának apró szépséghibája – már azon túl, hogy „csak” egy özönvizet sóz az LMBTQ emberek nyakába, pedig a földrengéstől a koronavíruson át a pusztító tűzvészekig terjed a lista, lásd alább –, hogy a Vatikán már évekkel ezelőtt leszögezte:

A természeti katasztrófák nem Isten bosszúállása miatt következnek be.

 

Egy olasz szerzetes, Giovanni Cavalcoli a 2016 augusztusában történt, csaknem 300 halálos áldozattal járó földrengésért az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát okolta a Radio Maria adásában:

“Teológiai szempontból ezek a katasztrófák az eredendő bűn eredményei. Isteni büntetésnek vagyunk tanúi. A földrengés büntetés a bűnökért, amiket két férfi követ el a természet rendje ellen.”

 

Amikor alákérdeztek, vajon az olasz kormány 2016. júniusi, a bejegyzett élettársi kapcsolatokról szóló törvénye-e a felelős, akkor igennel válaszolt.
Ezt a kijelentést ráadásul egy katolikus rádióban tette, ez pedig már a Vatikánnak is sok volt. Giovanni Angelo Becciu, az egyházi állam általános ügyekben illetékes titkárságának vezetője visszautasította a szerzetes szavait, és közölte, a hívők számára az ilyen kijelentések sértőek, a nem hívők számára pedig egyenesen botrányosak.

“Jézus az isteni szeretetet és a jóságos Istent mutatta meg nekünk, nem a szeszélyes bosszúállót.”

 

Nem Jurák és az olasz szerzetes azonban az egyetlenek, akik a természeti csapásokban holmi kicsinyes homofób bosszút látnak.

2016 novemberében Új-Zélandot is pusztító földrengés rázta meg, akkor egy helyi pap, Brian Tamaki állította, hogy ő már egy nappal korábban figyelmeztette saját gyülekezetét a csapásra. Vasárnapi prédikációjában Mózes harmadik könyvéből idézett, miszerint a Föld lerázza magáról az emberi bűnöket, és az ország második legnagyobb településével, Christchurch városával példálózott. Szerinte a város neve tartalmazza a világ két legnagyszerűbb ajándékát (Krisztus és templom/egyház), azonban a nagyváros nem méltó a nevéhez, mert ott “gyakorolják a homoszexualitás bűnét”. John Key miniszterelnök tömören válaszolt a lelkész kinyilatkoztatására: „Marhaság.”

Új-Zélandtól csak egy ugrás Ausztrália, ahol két éve hónapig tartó, súlyos bozóttüzek tomboltak. Akkor Israel Folau, a világhírű rögbijátékos, aki homofób és transzfób gyűlöletbeszéd miatt több büntetést is kapott, szintén a melegekben találta meg a katasztrófa okát. Egy sydney-i templomban tartott beszédében felhívta rá a figyelmet, hogy az azonos neműek házasságát és az abortuszt be kell tiltani Ausztráliában, mivel Isten a lángokon keresztül fejezi ki véleményét a törvényekkel kapcsolatban.

Aztán jött a koronavírus, nyilván azért is az LMBTQ közösség a hibás. Tavaly egy internetes kisegyházat vezető kaliforniai lelkész, Steven Andrew közölte, a koronavírus „az LMBT-bűnök” miatt szabadult az Egyesült Államokra. Itt érezhető némi zavar az erőben, mert ezzel szemben a radikális nézetei miatt hírhedt lelkész és rádiós, Rick Wiles szerint Isten a koronavírussal kifejezetten a transz gyerekektől akar megszabadulni.

Bár gyakorlatilag minden nagyobb természeti katasztrófa után megtalálják egyesek a bűnbakot a melegekben, a legnagyobb bakot még mindig a hírhedten homofób amerikai prédikátor, Tony Perkins lőtte. Gyakran hangoztatta azon nézetét, hogy a természeti csapásokkal Isten a homoszexuálisokat bünteti a bűneikért, majd ezután a Dél-Louisianát sújtó 2016-os áradás elvitte Perkins házát, aki egy kenuval menekült.
Hiába, Isten nem ver bottal.

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb