Nagyvilág

A vallási alapú átnevelő terápiák arca bevallotta, hogy még ma is lefekszik férfiakkal

 

A Netflix tavalyi dokumentumfilmje, a Pray Away a vallási alapú reparatív terápiák világát tárta fel. Ezek az áltudományos “kezelések” azt ígérik, hogy segítségükkel megváltoztatható a szexuális orientáció és a nemi identitás.

A film egyik szereplője volt Jeffrey McCall, a Freedom March szervezet alapítója és vezetője, aki továbbra is kitartott a terápiák sikeressége mellett. Szerinte csak egy sátáni erő akarja elhitetni az LMBTQ emberekkel az identitásukat, ezért például arra biztatja a szülőket, hogy már az iskolaválasztásnál gondolják meg, mennyire elfogadó helyre adják be a gyerekeiket.

Csakhogy McCall a közösségi médiában közzétett vallomása szerint hiába ő az átnevelő terápiák egyik arca, továbbra is létesít alkalmi szexuális kapcsolatokat férfiakkal. Követőinek arról beszélt, hogy miután beleszeretett egy heteró férfiba, akinek segíteni próbált, többször is lefeküdt más férfiakkal, hogy enyhítse a szerelmi bánatát és hogy ne érezze magát magányosnak.

A történtekből McCall véletlenül sem azt a következtetést vonta le, hogy a reparatív terápiák hatástalanok lennének. Továbbra is kitart amellett, hogy ő már “kigyógyult” a melegségéből, nem akar visszatérni a régi életéhez, és csupán imádkoznia kell, hogy ne akarjon ismét bűnbe esni. Sőt, elmondása szerint a férfiakkal való szex hozzájárult ahhoz, hogy fejlődjön spirituálisan és csak még erősebbé tette kapcsolatát Istennel.

McCall vallomását a homofób vallási szélsőségesek és az ex-gay mozgalom ellen küzdő Truth Wins Out nevű szervezet szúrta ki. Ahogy arról a Metro Weekly beszámol, McCall tavaly nyáron Washingtonban az átnevelő terápiák betiltása ellen tiltakozott.

Wayne Besen, a Truth Wins Out vezetője szerint nyilvánvalóvá vált, hogy McCall csupán egy szélhámos, aki sebezhető és kétségbeesett LMBTQ embereket használ ki vallási köntösben. Szerinte tettei azt bizonyítják, hogy az átnevelő terápiával McCall senkinek sem képes segíteni, még saját magának sem, és szervezete sikeres “kigyógyulásnak” tekinti, ha bűntudatot okoz a (rendszeres) meleg szex, de imádkoznak utána.

“A Freedom March egy tragikus, toxikus csoport, amely veszélyes hazugságokat hint el a társadalomban.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin