Hírek

A túlnyomó többség nem akar meleg James Bondot látni

Miután eldőlt, hogy Daniel Craig nem alakítja többé James Bond szerepét, a Hollywood Reporter kétezer amerikai megkérdezésével felmérte a terepet: mit szólna a közönség egy, a korábban megszokottól eltérő brit titkosügynökhöz?

Az eredmények érdekes megoszlást mutatnak. Eszerint a legtöbben egy fekete James Bondot támogatnának (52% támogatja, 29 százalék ellenzi), míg minden más opció esetében kisebbségbe szorulnak a támogatók: a többség ellenzi latínó (39% támogatja, 39% ellenzi), ázsiai (37% támogatja, 41% ellenzi), vagy esetleg női James Bond felbukkanását is (37% támogatja, 48% ellenzi).

 

 

De mint a kutatással megbízott Morning Consult adataiból is látszik, a legtöbbeknek a meleg karakterrel szemben vannak ellenérzései: alig 28 százalék támogatja, míg 52 százalék ellenzi. Talán nem meglepő, de a konzervatív táborban a legerősebb a tiltakozás: Donald Trump szavazóinak több, mint kétharmada, 69 százaléka van ellene. Generációs lebontásban a Z generáció (18-21 évesek) 44 százaléka támogatja az ötletet, míg az 54-72 éves korosztálynak csak 21 százaléka.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb