Lifestyle

A túl vonzó külső hátrány is lehet a meleg randiappok világában

 

A randiappokat használva egy-egy Adonisz láttán sokan lázba jönnek, mások azonban épp ellenkezőleg: zavarja őket, ha valaki túl jól néz ki. Ennek a témának szentelt egy bejegyzést a Reddit egyik felhasználója, amit most a Queerty szemlézett. Bizonyára lesznek olyanok, akiket ez meglep, de a hozzászólók többsége azt írja, hogy nem kezdenének túl szexi pasival.

„- Nyilvánvaló, hogy mindannyian a legjobb oldalunkat mutatjuk a randiappokon, és időnként igazán dögös srácok érdeklődnek a profilom iránt. És elég gyakran nem válaszolok nekik, még ha eszméletlenül jóképűnek is találom őket. Azt hiszem, ennek több oka is van… Néha annyira jól néznek ki, hogy egyszerűen azt feltételezem, hogy egy átverés. Néha arra gondolok, hogy külsőleg annyira nem az én szintem, és nem akarom, hogy majd személyesen utasítson vissza. Néha, különösen a komoly kapcsolatoknak szentelt appokon azon tűnődöm, tényleg olyannal akarok-e járni, aki egyértelműen dögösebb nálam. És néha, a Grindrt használva csak nem akarok vesződni azzal, hogy felszedjek valakit, aki ennyire dögös. Mármint ehhez hatalmas erőfeszítést kellene tenni, és inkább lejjebb teszem a lécet.”

Jelen pillanatban a felhasználók 96 százaléka értékelte pozitívan bejegyzést, és a hozzászólók többsége nem csak egyetért azzal, hogy inkább nem kezdenek túl helyes pasival, de a leírt négy indokra magyarázattal is tudnak szolgálni:

„- Vannak dögös pasik, akiket balra húzok, mert világosan látszik, túlságosan is tisztában vannak a kinézetükkel, vagy olyannak mutatják magukat, mint a nárcisztikus meleg insta-huszárok.”

„- Ha minden képe egy szexi szelfi, akkor máris tudom, hogy nincs semmi közös bennünk.”

„- Szeretem a vonzó és magabiztos férfiakat. De nem tudok mit kezdeni valakivel, aki a saját külsejének rabja és folyton posztolja is a közösségi médiában.”

„- A tökéletesen kidolgozott kockahas nekem azt mondja, hogy egyetlen jó éttermet se ismer, és ideje nagy részét kondizással tölti a közös programok helyett.”

Más éppen arról ír, hogy ettől eltérő tapasztalatot szerzett:

„- Végül mégis csak jobbra húztam, és nagy meglepetésemre matcheltünk. Kiderült, hogy egy igazán édes ember, bár nagyon önbizalom-hiányos, túlságosan is kötődő típus, és egyáltalán nem olyan, mint amilyennek mutatja magát online. Néhány csodálatos romantikus hónapot töltöttünk együtt, de szó szerint tegnap este vége is lett. A lényeg itt szerintem az, hogy sohasem tudhatod, ki vonzódik hozzád, és nem minden beképzelt insta-modellnek látszó srác olyan a valóságban is. Használd ki a lehetőséget, és húzd jobbra, beszélj vele! Sose tudni, legfeljebb összejössz pár hónapra egy abszolút 10-es pasival, mint én.”

Megint mások attól félnek, ahol túl nagy a különbség a felek között, ott ők lesznek azok, akik a végén sérülnek:

„- Nekem sem tetszik az öltet, hogy csak egy könnyen eldobható menet legyek a számukra. Szerintem rengeteg igazán helyes pasi azért megy fel a Grindrre, mert úgyis könnyen felszednek valakit a kézimunka helyett. Nem biztos, hogy tetszik nekik a srác, de egy száj mégis csak jobb, mint egy kéz. És én nem akarok az a száj lenni!”

„- Nagyon szomorú, de igaz. Nem akarok én lenni a kapcsolatban a „csúnya fél”, tudod, akiről azt mondják, hogy „ezt meg hogy szedhette össze?” – Szóval tudom, még ha valahogy tetszenék is neki, a saját bizonytalanságom nem engedné, hogy elhiggyem. Csak paranoiás lennék, hogy biztosan valaki vonzóbbat keres.”

„- Még ha nem is átverés (ami gyakran előfordul), egyszerűen csak nem vonzanak a szinte már tökéletes emberek. Nekem az átlagos pasik tetszenek, én a karaktereket szeretem, a személyiségeket, az érdekes vonásokkal rendelkező srácok tetszenek. Lehet, hogy kicsit általánosítok, de sok kivételesen helyes pasi tisztában is van a külsejével és a hozzáállásuk is ehhez igazodik, ami nekem nem jön be.”

„- Őszintén szólva én is így érzek. Sok az olyan komment, hogy „egyébként sem tetszik, ha valaki nagyon vonzó”, de hogy őszinte legyek, számomra a fő ok, amiért nem reagálok a túl dögös emberekre, mert nem szeretem az elutasítást.”

Miután az eredeti felhasználó észrevette, milyen karriert futott be a posztja az online térben, a New Yorker szerzőjének, Helen Rosnernek a szavaival egészítette ki: „Persze, mindenki teste gyönyörű, de sokkal felszabadítóbb az a felismerés, hogy egyúttal mindenki teste undorító is.”

 

 

A testkép képtelenségei – Testdiszmorfiás zavar a meleg férfiaknál

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin