Hírek

A transznemű vendég védelmére kelt, erre kirúgták a pincérnőt

Wisconsinban egy étterem kirúgta az egyik pincérnőjét, miután az kiállt egy transznemű vendégért, és tiltakozása jeléül megtagadta egy transzfób pár kiszolgálását.

Brittany Spencer a Fat Joe’s Bar & Grill étteremben dolgozott pincérnőként Chicagóban, egészen addig, amíg tanúja nem lett annak, hogy egy pár transzfób megjegyzéseket tesz az egyik vendégre. Megpróbálták a pincérnőt is rávenni, hogy csatlakozzon beszélgetésükhöz, ám Spencer visszautasította őket – írja az Out.

 

Képünk csupán illusztráció.

 

„Megkérdezték tőlem, hogy szerintem gusztustalan vagy rossz, ha valaki transznemű, és hogy miért engedünk be ilyen embereket az étterembe. Erre én azt mondtam: Nem, nem értek egyet önökkel, aztán egyszerűen elsétáltam.”

Spencer megkérdezte a felettesét, hogy elcserélhetné-e ezt az asztalt az egyik kollégájával, és így nem kellene foglalkoznia a transzfób vendégekkel, de erre azt a választ kapta, hogy menjen haza. Az esetről a Facebook oldalán is megemlékezett, majd az étterem kirúgta. Elmondásuk szerint nem a Facebook bejegyzés miatt, hanem azért, mert nem szolgálta ki a vendégeket.

Az étterem társtulajdonosa, Tad Wallender is nyilatkozott a történtekről, aki azt mondta, hogy az étterem mindenkit szívesen lát, beleértve azokat is, akik verbálisan bántalmaznak más vendégeket.

„Ha besétálsz az ajtónkon, és nálunk akarsz fogyasztani, TV-t nézni, zenét hallgatni, akkor megteheted. A legjobb képességeink szerint fogunk kiszolgálni, és mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy jól érezd magad. Tizenöt éve dolgozok a vendéglátásban, és számtalan beszélgetést hallottam már, amivel nem értettem egyet, de attól függetlenül figyelmen kívül kell őket hagyni, még akkor is, ha nehezünkre esik.”

Spencer a tervei szerint az esélyegyenlőségi hivatal elé viszi az ügyet, de egyelőre Wisconsin diszkrimináció ellenes törvénye csak a szexuális orientációkra tér ki, a nemi identitásra nem.

„Remélem, ez az eset majd ráébreszti az embereket, hogy most, 2019-ben még mindig találkozunk efféle gyűlölettel, és az, ha csendben tűröd, az ugyanolyan rossz, mintha te magad terjesztenéd.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb