Hírek

A transz közösséget támogató zászló lobogott a World Series mérkőzésén

Több tüntető is fellépett a vasárnapi World Series azaz Világ Sorozat során Donald Trump készülő transzellenes politikája miatt. A World Series a baseball sportágban a Nemzeti Liga és az Amerikai Liga bajnokcsapatainak mérkőzése. A tüntetésen nem történt erőszak, csupán egy ártalmatlan, ám annál hatásosabb, a transznemű közösséget támogató zászlót lengettek a következő felirattal:

„A transzneműek megérdemlik az életet.”

 

 

A tüntetés válasz volt a bejelentésre miszerint Donald Trump amerikai republikánus elnök új, a transz közösség létezését tagadó politika bevezetésére készül. Ennek értelmében mindenkit kizárólag a születésekor meghatározott biológiai nemével lehetne azonosítani. Továbbá legalizálni akarják, hogy a munkáltatók diszkriminálhassák transznemű alkalmazottaikat és rákényszerítsék őket a biológiai nemüknek megfelelő munkadressz hordására.

A TransLatin@ Szövetség aktivista csoport teljes felelősséget vállalt a tüntetésért. Ketten a csoportból, Maria Roman és Bamby Salcedo Facebook Live segítségével le is videózták magukat, ahogy a lelátó elejére mennek és lengetik a hatalmas zászlót.

A felirattal ellátott zászló néhány percig volt csupán látható, mivel a biztonsági őrök megérkeztek, és eltávolították az aktivistákat a helyszínről.

Remélem, ez az eset motiválni fogja a transzközösség tagjait, a szövetségeseinket és a bajtársainkat annak megértésében, mekkora erővel is rendelkezünk. […] Bárhol és bármikor megmutathatjuk az erőnket” – idézte Bamby Salcedót a PinkNews. „Az embereknek meg kell értenie, hogy a transznemű emberek is a közösségünk tagjai. Ma este az volt az üzenetünk, hogy tudassuk a világgal, mi, transzneműek megérdemeljük, hogy emberként kezeljenek minket, és elismerjenek. Mi csak a nekünk járó helyet követeljük a társadalomban.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb