Nagyvilág

A transz jogok melletti kiállásáról posztolt Taylor Swift

Az Amerikai Egyesült Államok Képviselőháza 224-206 arányban (a Demokrata Párt teljes frakciója, valamint három republikánus képviselő szavazott mellette) elfogadta az Equality Act-et, magyar Egyenlőség Törvényt.

A jogszabály – amennyiben a Szenátus is megszavazza, bár jelenlegi formájában valószínűtlen – életbe lépésével az LMBTQ közösség is védelmet kapna a diszkrimináció minden formájával szemben az egész ország területén.

Nem csoda, hogy rengetegen osztották meg örömüket az első nagy mérföldkővel kapcsolatban. Így tett Taylor Swift is, aki Twitter-oldalán posztolt:

 

 

Igen!!! Szorítok és imádkozok, hogy a Szenátus is alapvető emberi jogként tekint majd a transz és LMBTQ jogokra” – írta a bejegyzésben. A transz jogok kiemelése nem véletlenül, hiszen Donald Trump négy éves elnöki ciklusa idején számos joghátrány érte a közösséget, a transzfób gyűlöletbűncselekmények száma évről évre növekedett.

A januárban hivatalba lépett Joe Biden ezzel szemben egyik első elnöki rendeletében ismét engedélyezte a transznemű katonáknak, hogy szolgáljanak a seregben, az egészségügyi miniszter helyettesének pedig transznemű orvost jelölt, ami jelentős gesztus értékkel bír.

A transz jogok elismerésének fontosságáról egyébként ő maga is posztolt Twitter-oldalán a törvény elfogadását követően:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb